4.8.2018
Kategorie: Společnost

Má umělecká prostitutka špetku cti?

Sdílejte článek:

MIROSLAV SLÁDEK

Na tuto otázku budou muset odpovědět umělci sami. Tu a tam se některý ozve, odmítne účast na akci sponzorované agentem StB Burešem. Občas natočí dokonce i film pojednávající mravní zkázu národa.
Ale svoji nejlepší šanci umělci už promarnili, a to vzápětí po listopadu 1989. Tehdy bylo jejich uctívání Havla a vzývání hesla nejsme jako oni, motivováno především strachem o vlastní koryta, tedy nic upřímného, žádné vypořádání se s minulostí. Nejen že byli falešní, ale ještě dokázali napadat každého, kdo tehdy viděl trochu dál, ať to byl Jiří Kodet a další. 

[ad#textova1]

Právě díky této falši pro peníze a nesnášenlivosti k jiným názorům umělci zatahovali národ do morálního bahna. Díky jim většina potomků těch, co se dostali v poválečných letech přes mrtvoly nahoru, působilo v různých tajných i veřejných strukturách až do roku 1989 a nemálo z nich, bohužel, dodnes. A někteří z nich dokonce vládnou. Přitom zvrhlé metody, které si osvojili od svých zločinných předků, praktikují v české politice dodnes.

Nyní tedy mají druhou a bohužel už poslední možnost prokázat, zda jim zbývá špetka cti, anebo to jsou jenom bezcharakterní prostitutky potácející se kam vítr, tam plášť.

Pro osvěžení paměti nejen pro umělce si připomeňme bývalé komunisty ve vedení státu. Pokud by se někomu zdálo, že jich je málo, tak zbytek alespoň má hluboké kořeny v rodinných komunistických mafiích:

Bývalých komunistů se od revoluce v roce 1989 vystřídalo v našich vládách několik desítek. Exkomunisty byli dokonce premiéři – Josef Tošovský, Miloš Zeman, Jan Fischer i Jiří Rusnok.

Bývalých komunistů není ušetřena ani justice, například předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský a nespočet dalších. Stejně tak, jako osoby činné v trestním řízení jako policisté, prokurátoři a soudci, kterými jsou tyto orgány přímo prošpikovány. Konkursní správci, jako například komunistický prokurátor Monsport, který má nyní na starosti H-Systém.

Bývalí komunisté ale působili také v pravicových vládách Václava Klause, ministři Kočárník, Dlouhý, Stráský, Šedivý a další. Někteří ministři byli před revolucí u „lidovců“, což byla pouze tolerovaná odnož totalitního režimu, která sloužila k jeho maskování. Bývalý šéf diplomacie Lubomír Zaorálek zase před revolucí přímo pracoval pro Československou socialistickou stranu, jež byla pouhou loutkou v rukách tehdy vládnoucích komunistů. U „socialistů“ byl i expremiér Jiří Paroubek.
Mnoho exkomunistů sedělo také v kabinetu Miloše Zemana v letech 1998 až 2002. Například Grégr, Mertlík, Bureš, Císař, Fišer, Dostál, Grulich, Schling, Tvrdík.

Nyní politice v ČR kraluje komunista a estébák Babiš, jehož vláda je plivnutím na hrob všech obětí komunismu. A to není vše, ministr Toman, příslušník Jakešova gestapa Metnar, kam byl zařazen na základě vlastní žádosti.

A to je jen špička ledovce, kolik jich je celou dobu od sametového podvodu v roce 1989 na nižších úrovních státní správy a samosprávy a v podnikatelské sféře, kde otročí zaměstnance, vydírají, kradou, korumpují, podvádějí při veřejných soutěžích a mimo jiné dojí státní rozpočet na stamilionových dotacích?

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Miroslav Sládek, fb

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 3,72 out of 5)
Loading...