25.7.2018
Kategorie: Kultura a tipy

3 největší úskalí, která číhají při prodeji nemovitosti

Sdílejte článek:

Prodej nemovitosti rozhodně není jednoduchou záležitostí. Obzvlášť pro někoho, komu v této oblasti chybí potřebné zkušenosti. Na rozdíl od jiných věcí si tady ale metodu pokus – omyl nemůžeme dovolit, jedná se přece jen o majetek vysoké hodnoty. Čeho se tedy vyvarovat, abychom eliminovali všechna rizika i případné ztráty?

Stanovení ceny

Nejvíce atraktivní je nemovitost prvních 14 dnů, proto je tak důležité hned na začátku správně určit nabídkovou cenu. Pokud ji stanovíte příliš vysokou, hrozí, že se vám zájemci neozvou, pokud ale naopak zůstane příliš při zemi, můžete výrazně prodělat. Roli sehrává celá řada faktorů – správný marketing, psychologie prodeje, citová vazba k nemovitosti nebo čas. Nevíte-li si v této oblasti rady, obraťte se na odborníky, tedy na zkušené makléře realitních kanceláří, kteří se dobře orientují na trhu s realitami.

Příprava nemovitosti

Potenciálním kupcům ukažte vaši nemovitost v co nejlepším světle a na prodej ji náležitě připravte. Udělejte pořádek, ukliďte všechny věci, které se povalují všemožně po bytě – od bot přes oblečení až po hračky, umyjte nádobí, zameťte nebo vyluxujte podlahu, srovnejte židle, křesla a veškeré dekorace, vytáhněte žaluzie na oknech a důkladně vyvětrejte. Osobní věci jako jsou fotografie či kosmetické přípravky ukryjte do skříní. Opravit nezapomeňte drobné technické závady, které jste dosud přehlíželi, a postarejte se rovněž o předzahrádku či zahradu domu. Tím vším totiž podstatně zvýšíte šance na prodej domu za dobrou cenu. Využít můžete také službyhomestaging, kterou nabízí každá dobrá realitní kancelář. Ta totiž moc dobře ví, jak důležitou roli hraje první dojem, který si potenciální zájemce utvoří hned, jak překročí práh vaší nemovitosti.

Právní náležitosti

Jak již bylo řečeno, s prodejem nemovitosti jsou spjata mnohá úskalí. Celá transakce proto musí být dostatečně zajištěná, a to hlavně po právní stránce. Uzavřené smlouvy musí splňovat veškeré náležitosti, aby vše proběhlo hladce a nehrozilo, že se převod zasekne na financování, nebo selže výplata peněz z úschovy. Neznalost právních povinností v žádném případě neomlouvá, pokud uzavřete obchod bez kvalitního právního zázemí, vystavujete se obrovskému riziku. Tak na to myslete a zbytečně nehazardujte!

(PR)

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...