25.2.2018
Kategorie: Politika

Únor 1948 – Únor 2018

Sdílejte článek:

MIROSLAV SLÁDEK

Jsem zděšen, jak moc se podobají obě data, jak málo se liší a jak vše opět probíhá za naprosté lhostejnosti většiny a nadšeného potlesku lidových mas.

[ad#textova1] 

Tehdy jako dnes naprostá většina, aniž by si uvědomovala dosah takových událostí, se věnuje svému, možná se i sama před sebou omlouvá, že to je jenom drobné vykolejení, které se díky demokratickým mechanismům nejdéle při příštích volbách opět uvede do normálu. Opět jsou zde tak zvané lidové masy, které každému kroku vlády tleskají. I když na jejich omluvu je třeba zdůraznit, že tak jako tehdy, i dnes vypadá mnoho z kroků vlády jako prospěšných a navýsost potřebných, zvláště pro zlepšení života těch lidí, kteří tvoří lidové masy.

Stejný klid i tehdy zahaloval celou zem. Na první pohled z obou stran tehdejší společnosti, jak usilující o zachování demokracie, tak o nastolení diktatury proletariátu vypadal každý následující krok jako zcela logický a z jejich pohledu správný. Jak demise demokratických ministrů, tak nečinnost jejich politických stran, právě tak jako nahrazení odstoupivších ministrů a výměny všech vedoucích pracovníků na ministerstvech a v podnicích.

Dnes je také klid, když vláda v demisi, poté co nezískala podporu parlamentu provádí stranické čistky na ministerstvech a v podnicích se státní účastí. Cítíte sami tu naprostou podobnost, která je nepatrně narušována pouze technickými podmínkami? Taková podobnost by měla varovat každého normálně uvažujícího občana. Ovšem ne tak, aby strnul strachem a nebyl schopen pohybu. Naopak musí jej to donutit k odporu bez ohledu na oběti, protože dnes je v sázce celá budoucnost naší země a našeho národa.

12654599_10208345757750818_6933101733231685823_nOběma únorovým převratům vedeným jedinou politickou stranou vždy předcházely volby. Sice svobodné podle všech tehdejších i dnešních měřítek, ale zmanipulované. Tehdy to bylo zneužitím tragických zkušeností ze světové války a vydíráním lidí hrozbou jejich opakování, právě tak jako sliby nádherné budoucnosti, kdy se budou mít dobře všichni. Jediný rozdíl mezi volbami před únorem 48 a před únorem 18 je ve větších možnostech médií. Tehdy nebyla televize, nebyl internet, které dokázaly tak dokonale zmanipulovat voliče právě na podzim 2017, odlišnost je tedy jenom v lepším technickém zázemí. Metody a cíle deroucích se k moci jsou úplně stejné. V podstatě prospěchářství, kariérismus maskované předstíráním budování lepších zítřků pro všechny.

Opakují se nejenom drobné technické detaily jako je pasivita demokratických stran, zatrpklý a nemocný prezident a jiné technické zázemí pro provádění propagandy.

Ale totožné jsou i hlavní rysy:

1. Ovládnutí médií personálně i majetkově.
2. Likvidace protivníků jak ekonomická, společenská tak fyzická. Faktem je, že dnes není třeba nikoho popravovat. Stačí jej zlikvidovat zajišťovacími příkazy, tím jej zadlužit a poté soudit pro nějaký hospodářský trestný čin. Fyzickou likvidaci, tu špinavou práci, provede za režim sama oběť tím, že spáchá sebevraždu.
3. Jednobarevná vláda pokračující ve své činnosti i v demisi, doplněná o tak zvané nestranické odborníky. Tato floskule je společná pro oba únory. I tehdy byli přeci ve vládě bezpartijní odborníci, což jim nebránilo páchat zločiny ve jménu komunistické strany. 
4. Získávání dalších politických stran a jejich představitelů pro kolaboraci s nastupujícím režimem. Vzorem je sociální demokracie, následovali ale i lidovci a tehdejší strana socialistická, ty, které nekolaborovaly byly likvidovány nejprve politicky, poté byly zbaveny finančního zázemí a nakonec zakázány.
4. Obsazení nejprve silových a bezpečnostních ministerstev a poté všech ostatních stranickými příslušníky.
5. Budování alternativních ozbrojených složek podléhajících pouze stranickým příkazům. Pro komunistický režim to byly lidové milice, pro ten současný ozbrojená složka celní správy, která podléhá jenom ministrovi financí a je vedena osobou naprosto oddanou vůdci. Tato ozbrojená složka je naprosto mimo demokratické struktury, a proto smrtelně pro demokracii nebezpečná.

Přesně stejný postup jako zvolil soudruh Klement Gottwald a jeho komunistická strana v únoru 48 opakuje soudruh Andrej Babiš a jeho strana v únoru 18. Vláda v demisi, bez souhlasu parlamentu provádí dalekosáhlé čistky. Její mandát vlády v demisi není nijak časově omezen, takže tímto způsobem se může zabetonovat během následujících čtyřech let na dlouhá desetiletí.

Další parlamentní volby mohou být tak důkladně zmanipulovány, že se stanou jásavou demonstrací stoprocentní podpory straně vládě lidem České republiky. Národ, který se nepoučí ze svých chyb v minulosti si je musí bolestně zopakovat znovu.

Únor 1948 byl puč po němž následovalo čtyřicet let diktatury, která zničila národ morálně i ekonomicky. Minulost již nezměníme. Dnes však nemůžeme zbaběle zavírat oči a strkat hlavu do písku, když jsme svědky dalšího puče, vedeného komunisty, který má stejný cíl, nastolit diktaturu a který skončí totální likvidací českého národa. Nyní máme možnost opakování února zabránit.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Miroslav Sládek

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 3,92 out of 5)
Loading...