7.12.2012
Kategorie: Politika

Když vládne mafie

Sdílejte článek:

ZDROJ: DAVID DVOŘÁK (BLOG.IDNES.CZ)

„Je to již pár let, co jsme Vám lhali tak, až jste nás zvolili… A musím říct, že jste zvolili správně“. Nějak podobně by klidně mohl začít novoroční projev premiéra.

Být učitelem, měl bych problém vysvětlit žákům, proč se ve prospěch státu vzdáváme části osobní svobody a platíme daně. V dřevních dobách byl jeden z hlavních důvodů pro vznik státu zajištění bezpečnosti a nastolení/zajištění práva. Následně se přidaly požadavky další – požadavek na infrastrukturu (doprava), na solidaritu v nemoci (zdravotnictví), na solidaritu v době nezaměstnatelnosti (důchodové zajištění) atd. A kde jsme dnes?

U moci je parta mafiánů, kteří se zaštiťují tvrzením, že byli demokraticky zvoleni. Pravda je ovšem taková, že nás voliče podvedli. Jen stručně – TOP09 měla mít ve volebním programu heslo „Zvedneme Vám daně až se prohnete“, ODS pak před volbami měla hlásat, že pro boj s korupcí má na kandidátce členy odsouzené (zatím nepravomocně) za korupci a obě strany pak měly dát ve známost, že pro udržení koryt se spoji s nikým nevolenou stranou o pár členech … Pokud by i za těchto podmínek dostali ve volbách většinu hlasů, pak ano – pak by mohli prohlašovat, že byli demokraticky zvoleni a že mají mandát pro to, co dělají. Každý ale vidí, že král je nahý, ačkoliv dvořané prohlašují, že jest oblečen. Byla by to celkem sranda, kdyby to nebylo za naše peníze…

[ad#hornisiroka]

Platíme pořádně vysoké daně – a kdo si myslí, že daně neplatí, protože na výplatní pásce má v kolonce „Daň z příjmu“ krásnou „0“, žije v těžkém omylu. Reálná daňová zátěž je někde kolem 65% – každým nákupem benzínu/nafty/alkoholu/cigaret atd. odvádíme spotřební daň a daň z přidané hodnotu (DPH), každý nákup v obchodě je zatížen DPH. Tedy – vyprodukuji-li něco v hodnotě 100 Kč užiji si pro sebe pouze 35 Kč. Zbytek odevzdám do společné státní kasy. Domnívám se, že problémem není až tak výška daní, ale jejich rozkrádání. I kdyby byla daň 100 korun a ty někdo ukradl, pak mám za to, že jako daňový poplatník jsem neodevzdal daně ve prospěch společné věci (státu), ale byl jsem okraden zlodějem. A je mi celkem jedno, pokud ten zloděj prohlašuje, že nic neukradl, že jen podepsal nevýhodnou smlouvu … Zlodějna zůstane zlodějnou, ať ji nazveme jakkoliv. Ale vraťme se k tématu ..

Armáda – na vojáky peníze nemáme, ale na nákup nejdražších/předražených letadel (pandurů) na světě je peněz dost. Platíme silniční daň (firmy) dálniční daň (dálniční známky od nového roku pro jistotu ještě jednou zdaněné 20%) a přitom jezdíme po „hopsastrasse“ ať už se pyšní označením „D“ jako dálnice nebo se jedná o obyčejnou cestu nižší třídy. Opět – doprava nemá na nic peníze, jen na proplacení nejdražších/předražených staveb je peněz dost. Zdravotnictví – už si platíme i amalgámové plomby, ruší se lůžka a celé nemocnice, protože nejsou peníze. Ovšem opět – jak na co. Na nějaký ten nevýhodný nákup je peněz dost, naposledy IZIP – 65 mil. Kč měsíčně za nic…. Kdo se IT pohybuje, tak ví, že je to relace, jako kdyby rohlík stál 10.000,- Kč. Prostě nesmyslná částka kradená (stále) z našich peněz. Důchody – denně jsme tiskem masírováni, že státní důchod s největší pravděpodobností bude někde blízko oné krásné „0“, že si máme spořit (zajistit se) sami. A slavná důchodová reforma? Vždyť to není nic jiného něž zákonem zajištěná krádež za bílého dne. Kdysi se mluvilo o tzv. „červené nule“ – tj. stát měl garantovat, že pokud fond zkrachuje, pak klienti tohoto fondu dostanou zpět aspoň to co za ta léta vložili a přijdou jen o výnosy/úroky. Nějak se ta „červená nula“ vynulovala :-). Zkrátka je to bysnys pro mafii, kdy výběrčí ví, že takových cca 30 let bude jen inkasovat a vyplácet by se mělo (možná, snad) za nějakých cca 30 let. Jen dodávám, že žádná měna za existence českého státu neměla životnost delší třiceti let. Jinými slovy, je to nachystáno tak, že budeme přispívat do fondu a po jeho vytunelování to zacáluje daňový poplatník znovu – přece stát nenechá umřít hlady spořivce co si 30 let uvědoměle spořili na důchod. Nikdo za nic nebude moci, zůstane jen pár nevýhodných smluv a několik křišťálově bohatých mafiánů. K aktuální situaci – ještě neplatíme zvednuté DPH, ale už je na světě další miliardová smlouvička. Po registru vozidel a systému sociálních dávek je na řadě ministr Jankovský s řádně předraženým monitorovacím systémem.

Všechno to je podle stejné šablony : chyba úředníka – nevýhodná smlouva – nevypověditelná nebo vypověditelná s nesmyslnou sankcí – nečekané zbohatnutí lidí, kteří se motali kolem přípravy smlouvy – konstatování, že nevýhodná smlouva je chyba jednotlivce – úvahy nad zvýšením výběru daní, aby bylo na další zlodějny. O vymáhání způsobené škody nepadne ani zmínka (museli by pozavírat sami sebe). Nějak se přestávám orientovat, proč vlastně máme ty daně platit …. kde je rozvoj základních funkcí státu.

A pokud si občané nalevo myslí, že po volbách nastane ten pravý ráj, pak dopředu říkám, že k lizu se nedostane žádná parta Mirků Dušínů. Jsou připraveni členové dalších dvou rodin – aby se rozeznali tak jedni mají na klopě  třešně, druzí růži. Jen připomenutí – oranžovou rodinu vede capo, který nikdy nepracoval a náhrady si odklonil na zaplacení bytu. To mu ale nebrání rvát se za pracující a moralizovat nad zlodějnami. Ti s třešněmi jsou formálně proti kapitalismu a vykořisťování, ale nejvyšší členové této rodiny jsou „státními“ kapitalisty jak víno. A proč státními – odpojte je od státních smluv a většinu opustí neobyčejné štěstí v jejich byznysu.

Nějak začínám chápat proč komunisti v r. 1948 vyhráli a proč vyhrají i v příštích volbách.

A co jsem chtěl článkem říct – spása nepřijde ani zleva ani zprava. Jediná pomoc je aktivita voličů a uvědomění si, že jsme okrádáni společně. A po dobu, než se s mafií u moci vypořádáme, bychom měli zapomenout na takové drobnosti, jako je pravo-levé chápání světa. Napřed je třeba se zbavit společného nepřítele – společně.

 

[ad#velkadolni]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...