24.1.2018
Kategorie: Společnost

Zločinci na dopravních úřadech

Sdílejte článek:

IN

V minulosti jsme se již několikrát zabývali nekompetentností úředníků stojících za tvořením překážek dopravního provozu. Systematické komplikování pohybu motorových vozidel s odvoláváním se na snižování jeho hustoty, na zvyšování bezpečnosti chodců, snižování emisí je pouze demonstrací síly. Samozřejmě to vše postrádá naprosto logiku. Tu však nelze hledat tam, kde sedí aktivisté, Zelení a ekoteroristé. Je až s podivem, kam se tito lidé dokážou dostat. Jejich řádění tak neunikne většina městských aglomerací, ale dokážou škodit i mimo ně.

[ad#textova1]

Každý retardér znamená nejen přibrzdění, ale i další rozjezd, takže snižování emisí je opravdu  nemožné. K snížení rychlosti sice v daném místě dojde, může se ale také stát, že si řidič například v horším počasí všimne umělé překážky příliš pozdě a při snaze něco s tím na poslední chvíli udělat je vystaven on a ti, které měl retardér ochránit, tedy chodci, nebezpečí havárie. Zvláště, když se některé modely postupně rozpadávají a vytváří doslova past na řidiče. To hovoříme o menších překážkách. Bohužel si někteří starostové své pravomoce vysvětlují po svém a na některých místech vznikají prahy připomínající skokanské můstky a svou výškou a nájezdovým úhlem porušují směrnice a zákony. Poznáte je většinou podle skvrn od oleje vyteklého z poškozených olejových van. Řeči o tom, že řidič nepřizpůsobil rychlost, jsou známkou úřednické arogance.

České silnice jsou v dezolátním stavu. Naše kanály drtí disky vozidel, pneumatiky jsou plné boulí a defektů, životnost tlumičů je kratší, než by byla při jízdě po kvalitním povrchu. Ostrůvky s vysokými obrubníky, které mají bránit chodce, se stávají místy, kde se tvoří kolony, následuje nesmyslné zužování do jednoho pruhu, vytváření nepoužívaných cyklostezek vedoucích odnikud nikam. Děr a výmolů, do kterých se schová celé kolo a občas tam i zůstane, je tolik, že se jízda často mění ve skutečný slalom. Jezdit svižně už téměř nelze, přestože pár krásných silniček ještě existuje. Jenže na nich stojí policista s radarem a dělá vše proto, aby Vám vysvětlil, že mít auto už dávno nemá být zábava.

Posledním počinem úředníků je nový vynález. Pohyblivý práh, který při překročení rychlosti povyskočí o 6cm a vytvoří ostrou překážku, má být trestem za Vaši nepozornost. Šest centimetrů je pro nízkoprofilové pneumatiky smrtících, dvacetipalcová kola umřou. Ale i ostatní rozměry dojdou k újmě, která bude stát v nápravě i desetitisíce korun. K tomu lze počítat s uraženými spojlery u supersportů, poškození náprav a nakonec opět další riziko možné nehody. Co to bude znamenat pro motorkáře, není třeba ani domýšlet. První instalace této pasti na mamuty se chystá v Branišovicích na Moravě. Je otázkou času, kdy se někdo skutečně naštve a po nalití několika litrů benzínu do zařízení přiloží sirku a třímilionovou atrakci podpálí.

Mysl některých lidí tvořících dopravní předpisy je značně vyšinutá. Jejich činnost hraničí opravdu s demencí. A kriminalitou. Dejte moc blbům a oni ji použijí tak, že to nepochopíte. Výchova řidičů spěje k tomu, že to ani řidiči už nejsou. Ještě řečnická otázka. Jmenuje se to retardéry proto, že je vymýšlí retardovaní? Dávejte na sebe pozor.

 [ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: inadhled.cz

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...