2.1.2018
Kategorie: Historie

Poďme se semknout

Sdílejte článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

Už dluho sem přemyšlal, kaj se v projevech všech tych multykulturnich socanu beru ty hrozne kecy o semknuti, společne buducnosti a ptydepe, jak o tom psaval mlady Havel.

[ad#textova1]

Može se stat, že se najde jeden idyjot, kery na každy utok zareaguje tym, že fčil se musime ještě vic semknut, až budeme nejsemknutějši na celem světě. No ja, ale oni to maju všeci jak podle kopiraku! V každem statě minymalně jedneho! Kaj to všeci zebrali?

Až sem se začetl do starych novin a zjistil sem zdroj těchhle totalitnych socanskych kecu…

———————————————————-

Prvni uryvek je z projevu sudruha Lavrentije, kery pronesl tklivu řeč po smrti generalissima Stalina. Už tady možeme čist pamatna slova o semknuti, takže už vite, odkud si multykulturni socani zebrali přiklad: “Kdo neni slepy, vidi, že se narody SSSR ještě těsněji semkly kolem ustředniho vybora…”

——————————————————

Netrvalo dluho, a bylo třeba se semknut ještě těsněji. To už tak chodi, že teroristycke utoky chodi ve vlnach, a straničti šefove padaju jak švestky tež ve vlnach. A tak už tyden po Stalinovi zme se tiskli k sobě zas. “Semkněme se ještě pevněji kolem naši vlady Narodni fronty!” Je tam mimochodem citat, kery socani zatim nepouživaju. Ale věřim, že ho brzy vytahnu, bo je fakt mocny: “Nechť je žulová v této těžké době jednota našeho lidu!”

———————————————-

…a pokud semkavani nestači, vymyslime vyšši verzi – je třeba se přimknout. Takže už nebudeme enem semknuti, ale navic nas kdosik přimkne. A to už teda je dost drsne. To nepřitel nepřekona…

—————————————————————–

Sudruh Zapotocky vydržel ve funkci štyry roky a už bylo třa zase se semkavat. Akorat s tu jednotu lidu si fčil nejsem jisty. Bo jestli po smrti Stalina s Klemu už byla jednota žulova, tak se zda, že mezitym nam roztala, a stala se z žulove enem nepřemožitelna. A tak bylo třeba ju upevnit. Da se řict, že pravidelna umrti internacionalnich socialistu byla prospěšna, bo nastaval čas semknuti, upevňovani, a tak.

Bohužel, nasledujici tajtrlik vydržel ve funkci moc dluho, celych jedenact roku, a to byla chyba. Kdyby umřel už v roce 1961, mohli zme byt semknutějši a společně byzme čelili nepřatelum a včas odhalili pravicoveho oportunystu. Ale on nic. Až zme ho museli odvolat na jaře 68, ale to už zme byli nesemknuti, byla krize a proto musely přijet tanky, abyzme se zase semkli.

Tuž, a fčil vite, čemu je dobre pravidelně se semknut, přimknut a upevnit.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Ladislav Větvička, kandydat UV KSSS, Brusel

VETVICKA

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 votes, average: 4,90 out of 5)
Loading...