5.11.2017
Kategorie: Společnost

Česko zaplavily billboardy s arabskými nápisy. Je to multikulti kampaň?

Sdílejte článek:

EVA SVOBODOVÁ

V Praze, Brně a Ostravě se objevily billboardy s arabským a perským nápisem. Dost lidí takové obsazování veřejného prostoru pobouřilo. A to je zjevně záměr této provokační kampaně.

[ad#textova1]
„Není to tak, že bychom nikdy neprozrazovali zadavatele reklamy, ale v tomto případě zatím nic prozrazovat nebudeme,“ uvedla na dotaz INFO.CZ tisková mluvčí společnosti BigBoard Pavlína Stránská s tím, že společnost možná zadavatele odtajní v budoucnosti. Smrdí to tajnostmi? Smrdí.

Reklamu projektu dělá sluníčkový bulvárek info.cz bombastickým titulkem: “V Praze se objevil tajemný billboard s cizím písmem. Víme, co na něm stojí”. Abyste to nemuseli celé číst, tak vám to řeknu. Stojí tam “Děkujeme českému národu”.

Billboardů je samozřejmě víc než jeden – jsou v Praze, Brně i Ostravě a texty jsou různé.

Na přímý dotaz Bloku proti islamizaci odpověděl vyhýbavě také Člověk v tísni: odmítli potvrdit, jestli je to jejich kampaň a dodali, že zanedlouho se to objasní a budeme všichni mile překvapeni.

To mi zní poněkud děsivě. Logický scénář se bohužel nabízí: Ziskovky potřebovaly utratit pár set tisíc z grantů, takže za pár dní nadšeně vylezou s dojemným příběhem a s ohromujícím zjištěním jak takové poděkování “vyvolalo poprask, předsudky” a “rasistické komentáře” a požádají o grant na převýchovu xenofobního obyvatelstva na další roky.

Dobro došli. A dětem a důchodcům pošlete nějaký ty víčka, soudruzi.

Bylo by fajn, kdyby to bylo jinak. Kdyby to bylo něco úplně normálně blbého a komerčního, co nemá ambice nadřazeně peskovat, urážet, převychovávat a šikanovat české občany. Po několika letech křečovité masáže by to bylo úlevné překvapení. Máte nějaký nápad?

[ad#textova1]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (31 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...