2.10.2017
Kategorie: Ekonomika

Odpověď obdivovateli Babiše a EET

Sdílejte článek:

COM/FCB

Toto je odpověď jednoho člověka známému, který je obdivovatelem Babiše a ohnivý zastánce EET:

“Milý Petře, až se zase pustíš do hodnocení něčeho, v čem asi sám nežiješ, a asi sám neřešíš, tak trošku přibrzdi.

[ad#clanek-respo]

Celé prašivé EET je prostě svinstvo. Jestli sis nevšiml, žádná represe nikdy nic nevyřešila. EET je hledání “třídního nepřítele”, odvádění pozornosti od daleko horších problémů a neskutečná šikana plošně všech.

Já jsem třeba k EET nepřistoupil, odřízl jsem ze svého podnikání maloobchod, přestal jsem brát hotovost. A není to kvůli tomu, že bych nějak kradl. Daním jak mám, přesto se každý den bojím, že nějaký lehkoživka z finančního úřadu, pán, či paní kterého si platím z těch svých poctivě odvedených daní, mě bude někde brát další čas.

Zkurvený kontrolní hlášení mě ročně bere dvanáct až patnáct tisíc, které platím účetní firmě, abych se mohl věnovat svému podnikání, oboru, který jsem si vybral a dělám rád. I tak mě to vezme pět až sedm hodin měsíčně, než to účetní firmě připravím. Takže argument, že jde o nástroj na nepoctivé, a štve jen zloděje není na místě. Ta byrokracie jenom žere prachy a chuť.

A ty prachy z mých daní ten stát hází plnými hrstmi do společností typu Agrofert. Ten zas zasírá pole, které tu musí zůstat mým dětem, chemií. Neboj budeš to mít ve své studně i ty. Dobře, to už jsme mimo EET.

Mimochodem můj táta měl takovou malou firmičku, i v důchodu. Minulý rok se na to vykašlal. Víš on je stará škola, měl takové papírové skladové karty, měl všechno v papíru, za dvacet let se ani nenaučil s mobilem ani počítačem, pro obchod to není třeba. Tak proč by se učil EET. Pro stát? Teď ten čas, co už nepodniká poznáme my v rodině, a to na jeho rychlejším stárnutí, na těch pár desítkách tisíc, co v rodině nebudou, taky se ani v systému neutratí.

Možná, že si pan “Hynek” zamne ruce, ale pan “Hynek”, žádné peníze negeneruje, žádné hodnoty nevytváří, takže až dojde na lámání chleba, první bude bez peněz. Tedy bez státních peněz. Protože ty skvělé, velké firmy nejen pana Babiše pana “Hynka” neuživí, mezi ním a majiteli bude stovka právníků a peníze z nich, ani na ty daně, nekoukají. Není to spíš o zamyšlení, proč se v gastronomii nedaní, a kolik je to procent, promile, v tom, co stát sám rozpustí, přesměruje? Není to v tom, že když se teď po páně “Hynkovo” působení a jeho “skvělé” práci ti lidé rozhodnou jít na pracovní úřad, zjistí se, že to jejich šizení na daních bylo jen malé plácnutí do vody.

Co kdyby ty peníze, co nás stojí EET, úředníci finančního a jiných úřadů byly dány na podporu problémových odvětví, odpustili se jim třeba do určité výše daně, nebylo by to jednodušší, než hledat nepřítele a šmírovat lidi, hrozit jim na každém kroku.

Neměl by také vzniknout nějaký další orgán, který bude dozorovat, zda finanční úřad špatně neužívá zajišťovací příkazy, na úředníka další dva…? Že bych třeba ještě rozklepl prasátko, aby těch úředníků bylo víc.

Jenom bych se chtěl zeptat, ty si vždycky na festivalu svá batikovaná trička zdanil? Plně a správně zdanil? Nenech se vysmát.

Já jsem čekal, že stát (možná ten Bureš) vymyslí něco logičtějšího, třeba, že budu dělat jen se softwarem od finančního úřadu, nebudu muset platit účetní, licenci na účetní software a závěrku si udělají v tom datovém centru sami. Namísto toho nechali zase nažrat dalším a hodili mě, malým podnikatelům, další klacek pod nohy.

Já ho obešel, protože už těch překážek je na mě dost. Jenže i já toho začínám mít dost, a to ne proto, že bych kradl.

A jako že jsme se po revoluci z šedé ekonomiky vyhoupli, tak čím víc mě bude tvůj oblíbenec štvát, tím snadněji mě do ní zas zažene. Já toho docela dost umím, já do fabriky typu Vodňanské kuře jít neubudu muset. Až se mu to celé podaří, zlikviduje ty malé, tak nevím kdo bude ty lehkoživky dotovat, na kom si smlsnou potom, kdo bude zloděj pak?

Já si to tu zapíšu, do počítače a až to EET zruší, nebo až se zjistí, že to jen rozdělilo lidi, že je to demotivovalo, že to v globálu byly vyhozené peníze jako S karta, tak ti schválně napíšu jestli držíš černou hodinku…

A ty se teď raduj, že to EET nachytalo i ty „zloděje“, co kradou na vesnicích v těch flusnách, že si ke svým třem stovkám nakradli za pátek ještě dvě stovky. Že teď lidi můžou zase sedět doma camrat sami u televize pivo z PETky.”

[ad#pp-clanek-ctverec]

ZDROJ: facebook.com

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (39 votes, average: 4,87 out of 5)
Loading...