14.9.2017
Kategorie: Společnost

Uřednici potrestali Polaky za povstani

Sdílejte článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

Prvniho srpna 1944 začalo varšavske povstani proti německym okupantum. To už je u Polaku taky zvyk. Zatimco Čech dyskutuje v hospodě a z okna pozoruje, jak se zkrvaveny Polak vraci z boja, Polak ide hlavu proti zdi.

[ad#clanek-respo]

A tak misto teho, aby chvilu počkal, než ruske jednotky z druhe strany řeky spusti utok na město, chtěl byt Polak zase prvni. Vysledkem bylo stošedesat tisic mrtvych a Varšava srovnana se zemi, bo Rus na druhe straně řeky si Polaky pěkně vychutnal.

O třiasedmdesat roku později si vyroči povstani chtěli připomenut chuligani z Legie Varšava a zrobili dost dobre choreo.

To se ovšem nelibilo uřednikum z UEFA a napařili klubu pokutu milion korun (35.000€). Tuž, po pravdě řečene, polityka do sporta nepatři, ale mohli tež dat jakusik symbolicku pokutu. Ni. Ty hovada daly rovny milion.

Jenže tym zase nasrali Polaky, že…

Synci založili sbirku a během dvou dnu vybrali přes 80% častky, Aktualni stav sbirky je tady.

Vybrana častka nakonec přesahla vic jak dvojnasobně pokutu od uřednickych idyjotu, vybrane bylo skoro 2 a pul miliona korun. Polaci totiž už vybirali do foroty na dalši pokutu, bo hned při dalšim utkani znazornili uředniky UEFA jako vyžrane svině…

Ladislav Větvička, hlasatel Mlade Fronty Fčil, Bílsko – Bílá

PS: Mimochodem, pokuta za vyžranu sviňu je 50.000€ a uzavřeny stadyjon na přišti zapas…

[ad#pp-clanek-ctverec]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 4,88 out of 5)
Loading...