14.8.2017
Kategorie: Historie

Lety: Podraz na daňové poplatníky

Sdílejte článek:

VÁCLAV HUSÁK

„Co je to pieta?“ Kdybychom tuto otázku položili široké veřejnosti, většina z oslovených by jistě svými slovy odpověděla správně.

[ad#clanek-respo]

Pokud bychom ji však položili našim romským spoluobčanům, správné odpovědi bychom se ve většině případů nedočkali vůbec. Přesto jim však strašně záleží na tom, aby v Letech u Písku byl na náklady státu za stovky miliónů korun z kapes daňových poplatníků vykoupen a zbourán vepřín a posléze za další desítky miliónů postaven zcela nový památník. Přesto, že jen o několik set metrů dále na mýtině v lese již dvacet let velmi důstojný památník stojí.

Politické vedení našeho státu ztělesněné v tomto případě ministry Janem Chvojkou (ČSSD) a Danielem Hermanem (KDU-ČSL) hodlá v rámci politické korektnosti doslova vyhodit obrov­skou sumu peněz za nesmyslnou a nepotřebnou investici, když již nyní náš stát utrácí miliardy na naprosto neúspěšnou podporu začleňování Romů do občanské společnosti a další desítky miliard dotováním vysoké životní úrovně nikdy nepracujících jedinců formou dávek sociální podpory.

Velmi by mne zajímalo, kolik Romů z naší populace, kromě politiků a romských aktivistů, současný památník na své náklady navštívilo. Nevidím jediný rozumný důvod, abychom v rozpočtu tolik potřebné peníze utratili za tak zbytnou akci. Zejména když jsou po celé Evropě rozesety tisíce památníků válečných obětí, často na místech se smrtí těchto lidí přímo nesouvi­sejících.

Vážení a milí Romové. Chcete-li nový památník, tak si na něj udělejte veřejnou sbírku. Pokud se vám to podaří, v úctě se před vámi skloním.

[ad#pp-clanek-ctverec]

vaclav-husak53659552_0

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (37 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...