7.8.2017
Kategorie: Politika, Volby 2017

Volby 2017 jsou pro mne krutou paralelou voleb v roce 1948

Sdílejte článek:

PETR VIKTORÝN

V roce 1948 byla naše země destabilizovaná II. světovou válkou a následným komunistickým fanatismem v touze po uchopení moci. K vládě se tak dostali většinou agresivní a nemajetní jedinci, ve kterých mnohdy nebylo nic jiného, než nenávist a msta, plynoucí z osobního neúspěchu.

[ad#clanek-respo]

V roce 2017 je Česká republika, po mnohaletém řádění demagogických havlistů, po nekonečném klientelismu ODS a ČSSD je navíc sevřená diktaturou EU a týraná mediální smrští negativních zpráv ze západních zemí, které byly dlouhodobě našim vzorem.

V České republice se ale stále máme moc dobře, což je díky úžasné shodě okolností. 

  • Díky předlistopadové totalitě jsme přecitlivělí na jakoukoliv novou diktaturu.
  • Díky staletí trvajícím zkušenostem se sociální a kriminální zátěží menšinami, jsme fobicky opatrní vůči dalším skupinám, které by chtěly parazitovat na systému sociálních dávek. 
  • Díky naší věčně nespokojené české povaze, jsme opatrní na jakoukoliv náhlou a zásadní „revoluční“ změnu.

Všichni bychom si tedy měli upřímně přiznat, co máme, co chceme a na co reálně stačíme. Dělník z továrny zřejmě nikdy nebude mít, jen díky své poctivé práci, nové Ferrari a holku z titulní stránky časopisu, ale může mít jiné nové auto a úžasnou ženskou, která mu vytvoří domov a rodinu.

Stejně tak dívky časem pochopí, že prázdná, byť nejblonďatější a nejdekorovanější hlava, není vždy vstupenkou do bezpracného života. 

Každý z nás by si měl vážit sám sebe, svých úspěchů a toho, co už má, …místo aby se trápil tím, co je mu podsouváno jako „cool styl“, resp. něco, co ještě nemá, ale mít musí, jinak nežije naplno. Je zbytečné žít život plný nenaplněných očekávání!

Važme si toho, co máme a chraňme si to, …protože může nastat takový povolební stav, že o všechno přijdeme.

Totalitní koalice vytvoří a sama si schválí novou strukturu živnostenských daní, poplatků a pokut, kterými de facto zruší střední třídu a zůstanou jen miliardáři nezávislí na systému, pokorní dělníci a svobodomyslní žebráci.

Totalitní koalice je schopna vpustit do naší vlasti hordu negramotů jen proto, aby vznikla záminka zpřísnit kontrolu občanů a připravit je „ochranou bezpečnosti“ i o poslední zbytky soukromí.

Nedovolte, aby zvítězila nová totalita, ve které už nebudete snít o novém modelu Ferrari, ale o daleko obyčejnějších věcech, které jsou pro nás dnes jen přehlíženou samozřejmostí.

Nevěřte těm, kteří roky žijí tunelování dotačních a grantových systémů, že najednou budou veřejné finance spravovat ve prospěch občanů a ne ve svůj vlastní prospěch.

Nezvolte svým dětem dalších 40 let nové totality.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Petr Viktorýn

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 4,64 out of 5)
Loading...