28.6.2017
Kategorie: Politika

Prezident a premiér

Sdílejte článek:

JAROSLAV RESL

V  nedávné době prezident republiky přirovnal předsedu vlády ke svini, která vyhazuje partnera ze společné  domácnosti. Nejsem si jistý, který z těch  partnerů je větší svině, zda vyhazující nebo vyhozený, ale nelituji ani jednoho. Premiéra, který v  jeden den v  „domácích“ masmédiích hrdinně odmítá kvóty pro násilné přerozdělování imigrantů a druhý den v  Bruselu volá po Nové Evropě a hlubší evropské integraci, ani nijak jinak nazvat nelze. Na oplátku o prezidentovi prohlásil, že trpí rozkladem osobnosti a všechna mainstreamová média to po něm s  nadšením opakovala. Jenže prezident pravděpodobně rozkladem netrpí a dobře ví, co dělá. Dělá si totiž předvolební kampaň a když kopne do toho, koho nenávidí už téměř všichni, získá jejich sympatie.

[ad#clanek-respo]

Nový ministr financí ve slabé chvilce odhalil skutečné plány Burešova hnutí, totiž nechat lidi makat do sedmdesáti a pak je místo důchodu nahnat na sekačky. Možná by to zvládli bývalí zaměstnanci státní a veřejné správy, kteří rukama nikdy nemakali. Proč asi Zeman připoměl, že takových úředníků rapidně přibývá. Dělá kampaň. Bývalého živnostníka a parazita dle exministra Mládka resp. strhaného otroka z  montovny, kam ho poslal Štěch, si v  70 letech na sekačce představit neumím. Že si může naspořit na důchod? Od čeho platí povinné pojištění? (Obávám se, že naspořené prostředky ve 3. pilíři časem někdo rozkrade jako kdysi ty kampeličky.) Že se o něj postarají děti? Který (bílý) pracující si je dnes může dovolit? Kolika mužům odešla manželka i s  dětmi proto, že jsou dlouho v  zaměstnání (věnují se málo rodině) a nosí domů málo peněz? V  televizi jí přece řekli: „Vy na to máte“. Kolik otců upadlo u soudu v  nemilost a bylo s  nimi jednáno jako s  dobytkem jen proto, že se odvážili navrhnout střídavou péči o vlastní děti? Ročně na 20 tisíc.

Jste v  zaměstnaneckém poměru, pobíráte mzdu a přitom si musíte půjčit na obyčejné auto, na novou pračku, na vánoční dárky, na štědrovečerní večeři, odkládáte opravu chrupu, protože na ni nemáte? Pak žijete pod hranicí chudoby. Třeba se nejedná o váš případ, ale takových lidí je hodně, jen se tím nechlubí, protože se za to stydí. Kolik z  nich se dostalo do exekuce, případně přišlo o střechu nad hlavou a rodinu? Aktuálně 834 tisíce. Vrátili jste se domů z dovolené nebo po pobytu v  nemocnici a zjistili, že máte uhradit pokutu, protože jste včas nereagovali na výzvu finanční správy? Říká se tomu ztráta právní jistoty. Měli jste tu drzost koupit si nemovitost a zjistili, že nově máte uhradit daň z  převodu vy? Socialistická vláda totiž upekla asociální opatření, které jde na ruku developerům. Kdo v  poslední době absolvoval stavební řízení, je hrdina a řádně podojený. Čím více úředníků, tím více obstrukcí. Mohl bych tak pokračovat dále.

Proč zde uvádím témata, která spolu nesouvisí? Omyl. Všechna mají společný aspekt – naštvané lidi, kterým ještě televize vykresluje jinou „realitu“, aby je ohlupovala a držela na uzdě. Člověk naštvaný až do krajnosti ztrácí zábrany, žádá rychlé a radikální řešení, hledá vůdce. Přesně v  téhle fázi se naše společnost nachází. Bod zlomu závisí na množství těch naštvaných, které se rychle zvyšuje.

Socdemáci na to pozdě přišli, klíč spočívá v  komunikaci. Ten poznatek však samotným realizátorům zla nepomůže. Masmédia vlastně prokazují Zemanovi reklamu, když tvrdí, že je hrubý nebo vulgární. Naštvaný volič na tohle slyší, protože sám také bývá hrubý a vulgární, nic jiného mu totiž nezbývá. Když prezident míří hůlkou na kolaboranta č. 1, naštvaný volič tleská, sám by rád stiskl spoušť. Pan prezident nedávno vysvětloval, že v  důsledku jisté choroby občas vrávorá, ale média tvrdí, že byl pod vlivem. To běžný volič neví, ale řekne si: „Prezident chlastá a hulí, výborně, já taky, to je náš člověk“. Pokud v  nabídce kandidátů nebude někdo (více) pronárodní a vlastenecký, Zeman vyhraje. Umělci z  kulturní fronty (kavárny), manažeři a multimilionáři, vítači nejen Sorosových univerzit nebo kandidáti žijící v  zahraničí případně s  dvojím občanstvím nemají šanci. Ti z  Kavčích hor na tom už nic nezmění, protože čas se jim krátí, po parlamentních volbách s  nimi bude zameteno.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 4,77 out of 5)
Loading...