29.5.2017
Kategorie: Společnost

Co týden dal a Hampl napsal: Jak jsem skoro zabil Horáčka

Sdílejte článek:

PETR HAMPL

Pondělí 22. května

Trumpovu návštěvu v Saudské Arábii lze shrnout následovně:

1) Americký prezident se ostře vyslovil proti islámskému terorismu.
2) Po svých hostitelích ovšem nechtěl žádné konkrétní kroky k ukončení podpory terorismu.
3) Zároveň dal najevo, že džihád vedený jinými prostředky mu není proti mysli.
4) Poskytne Saudům moderní zbraně v hodnotě přes 100 miliard dolarů. Většina těch zbraní bude použita proti blízkovýchodním křesťanům, proti režimům, které je chrání a pro vyvolání dalších migračních vln do Evropy.
5) Americká vláda pomůže Saudům, aby se stali významným zaměstnavatelem a mocenským hráčem přímo v USA.
6) Americké letectvo minulý týden opět zaútočilo proti Sýrii, kde podpořilo operace Al Kajdy. Tentokrát se ani nenamáhali s krycí historkou o údajných jaderných zbraních.
7) Saudský král daroval Ivance Trumpové 100 milionů dolarů.

Nechce se ale věřit, že by se dal Trump koupit tak levně. Spíš to vypadá, že Trumpova centrála byla dobyta společným útokem amerických tajných služeb a elit Republikánské strany.

[ad#clanek-respo]

Úterý 23. května

Čím žije dnešní Twitter:

  • Petr Hampl: Navrhuji oběsit každého politika, který po vraždách v Manchesteru vyjádří zděšení a lítost.
  • Michal Horáček dvě minuty poté: Zákeřná vražda dětí. Žádná slova nemohou vyjádřit smutek, který budí. Ani hněv.

Středa 24. května

Zabíjení v Manchestru nemůžeme ho označit za zákeřné. Islámský stát dlouho dopředu oznamoval, že něco takového chystá a že má v západních městech dostatek bojovníků.

Britská vláda měla dost času a prostředků, aby tomu zabránila. Razie v mešitách mohly být součástí každodenního života stejně jako deportace islamistů, blokování webových stránek a uzavření agitačních středisek. Ale britská vláda se vědomě rozhodla nebránit zabíjení. Proto dnes umíraly anglické děti. A proto budou umírat další a další.

Čtvrtek 25. května

Po čase jsem byl zase pozván do České televize, tentokrát k debatě o prezidentu Zemanovi a dodržování či porušování ústavy. Moje stanovisko je toto:
Ústava není posvátné božstvo. Je pouze NÁSTROJ, který má zajistit, aby:
a) Byly chráněny svobody, majetky a životy občanů
b) Občané sami mohli rozhodovat o svém státě a měli tudíž motivaci ho bránit, bojovat za něj, neokrádat ho atd. Prostě, aby ho brali za svůj.
Je naprosto zjevné, že to nefunguje. Lidé mají pocit, že nemohou ovlivnit dění ve státě, nepodporují současný politický režim a nemají pocit, že by jejich životy, svobody a majetky byly chráněny. Ústava tedy nefunguje a je na místě jí změnit.
Za této situace je absurdní lpět na technikáliích typu procedur odvolávání ministrů.

Pátek 26. května

Všimněte si, že existují dva druhy občanských aktivistů. Jedni brání svůj životní prostor – svoje rodiny, firmy, hodnoty, zvyky, svoje právo žít po svém, zkrátka svůj svět.
Ti druzí žádný svůj svět nemají. Nemají kam se vracet a nemají co bránit. Jejich aktivismus spočívá v buzeraci druhých lidí, ničení toho, co funguje a pustošení světa.
Ti první z principu nemohou být nebezpeční, protože se zastaví, jakmile ubrání svůj životní prostor. Nejsou motivováni jít dál. Ti druzí představují hrozbu, protože nemají žádnou hranici. Terčem jejich útoku se může stát kdokoliv, kdekoliv a kdykoliv.

Sobota 27. května

Zemřel Zbigniew Brzezinski. Muž, který způsobil, že svět je mnohem horším místem, než kdyby se vůbec nenarodil. Prosadil věci, které způsobily smrt tisíců lidí a utrpení milionů. Pomohl probudit spící obludu islamismu (nebo přesněji, islámu v jeho původní historické podobě). Naštěstí jeho žil v demokratických dobách, takže občané mohli prezidenta Cartera smést. Dnešní Brzezinského nástupci jsou vůči volbám a hlasu občanů dokonale odolní.

Neděle 28. května

Co říkáte harvardskému výzkumu, podle nějž je Česko nejrasovější zemí Evropy?

Na předměstích některých amerických měst je situaci na pokraji občanské války. V amerických novinách vychází články, ve kterých se otevřeně volá, aby lidé s bílou barvou pleti byli zbaveni občanských práv. Američtí bílí policisté musí dostávat bojový výcvik, protože by jinak nepřežili v černošských oblastech. Česká republika je oproti tomu pokojná země, kde mezirasové násilí prakticky neexistuje.
Jestli nějací „výzkumníci” za téhle situace řeknou, že Česká republika je ta rasistická země, nevypovídá to nic o České republice. Více to vypovídá o úrovni toho výzkumu.

[ad#pp-clanek-ctverec]
hampl

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (39 votes, average: 4,72 out of 5)
Loading...