22.5.2017
Kategorie: Společnost

Co týden dal a Hampl napsal: Nedůvěřovat cizincům je normální a zdravé

Sdílejte článek:

PETR HAMPL

Pondělí 15. května

Andrej Babiš se vtíral kavárně a ponižoval se před neomarxistickými aktivisty, jak jen mohl. Bez mrknutí oka jim přidělovat státní dotace na naprosto nesmyslné projekty, osobně navštívil Kliniku, a pravidelně chválil pronikavé myšlenky stoupenců Žít Brno. Pražskou primátorkou udělal profiaktivistku, a držel ji navzdory tomu, že ta slepice dělá neustálou ostudu a dnes se jí směje snad už celá republika.

Co za to dostal? Kavárna se otočila proti němu. Celý ten aparát, který pomáhal financovat a kterému pomáhal růst, mu teď jde po krku. Je těžké odpustit si škodolibou radost. Patří mu to.

[ad#clanek-respo]

Úterý 16. května

Před 15 lety jsem jezdil do práce přes tři vesnice a po cestě jsem měl dvě pekárny, kde si člověk mohl koupit čerstvě upečenou (nikoliv rozpečenou!) buchtu, koláč nebo koblížek. Teď jezdím přes 8 vesnic, pekárna ani jedna (ty dvě byly mezitím nuceny zavřít, protože nedostály nějakým zbytečným předpisům), zato míjím asi desítku supermarketů.

Takhle vypadá země, kde rostou ekonomické statistiky, ale která upadá hospodářsky, kulturně i z hlediska sebevědomí a svobody svých obyvatel.

Středa 17. května

Všimli jste si proskočivčí drobné poznámky, že kvůli sporům mezi vládními stranami je pozastaveno projednávání 300 (!) zákonů, novel a předloh? I kdyby jich mělo být tolik schváleno během celých čtyř let, bylo by to neúnosné. Tři desítky, budiž. Ale jak se někdo může domnívat, že máme tak málo zákonů a předpisů, že potřebujeme stovky nových.
To je obraz vlády, která zcela rezignovala na kontrolu byrokratických aparátů a které se omezuje na rozkrádání a vzájemné hádky

Čtvrtek 18. května

Především je zapotřebí připomenout, že určitá míra netolerantnosti vůči cizincům je zdravá. Lidé by měli ve svém každodenním jednání dávat najevo: „Očekáváme od tebe, že se přizpůsobíš našim hodnotám a našemu životnímu stylu. Jinak budeš mít v naší zemi problémy.“ Navíc dnes v celém západním světě vidíme, že multikulturalismus působí větší škody a vyvolává brutálnější násilí než rasismus. A celé národy se dostaly do stavu, když jsou ochotny akceptovat vlastní genocidu – třeba Němci nebo Švédové. Měli bychom se tedy zbavit iracionální fóbie z rasismu a netolerance. Je ale legitimní se ptát, zda nenabírají podoby, která by bylo škodlivá nebo dokonce nebezpečná.

Pátek 19. května

Ladislav Jakl o stoupencích politické korektnosti: “Pamatuji se, že byly doby, kdy někteří lidé byli přesvědčeni, že existuje něco jako dějinná nutnost a že oni sami jsou na té správné straně budoucnosti a pokroku. Lidské dějiny vydávali za jakousi obdobu fyzikálních jevů. Tvrdili, že svět spěje k nějakému dějinnému vyústění a oni ho znají. A kdo to ještě nepochopil, je reakcionář, zatímco oni jdou tím správným směrem.”

Sobota 20. května

Další hlod Bohouše Sobotky. O přijetí Eura se bude diskutovat PO (!) volbách. Takže až tam budeme znovu sedět a budeme mít zajištěnou neodvolatelnost na čtyři rok, pak s vámi budeme diskutovat. Diskuze bude vypadat tak, že se vám vysmějeme do ksichtu. Pokud byste snad chtěli zvolit někoho jiného, tak si nepomůžete, protože pánové Babiš, Bělobrádek, Kalousek, Fiala a Filip zastávají stejný názor a nikdo další nesmí kandidovat za férových podmínek.
A to ještě není všechno. Představte si, že tenhle chlap má tu drzost tvrdit, že hájí demokracii.

Neděle 21. května

Ať přijdou sluníčkoví aktivisté s jakoukoliv blbostí, můžete se spolehnout, že do dvou let na to půjdou státní peníze (a bude je při tom doprovázet Krnáčová) a do dalších dvou let to bude oficiální státní politikou podepřenou celým mocenským aparátem.

Jestliže ti blbečkové dnes obtěžují lidi s jiným hudebním vkusem (v případě Alexandrovců s výrazně lepším hudebním vkusem), není to jenom legrace. Jde o svobodu poslouchat, co se nám líbí.

Za sebe tedy slibuju, že jestli se mě to prase Peszynski pokusí obtěžovat na nějaké kulturní akci, dostane pár facek. Co se týče ostatních, rozhodně nevybízím k násilí, ale důkladné a srozumitelné poučení o slušném chování by určitě nebylo od věci.

[ad#pp-clanek-ctverec]

hampl

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (37 votes, average: 4,95 out of 5)
Loading...