22.1.2017
Kategorie: Společnost

Úkol zní jasně: Zničit Trumpa

Sdílejte článek:

PAVEL JURUTKA

A česká média se toho úkolu ujala zodpovědně. Kam se v mediální sféře hnete, narazíte na koncentrované výkaly, mazaně skládané titulky a snahu jakoukoliv “standardní” zprávu opepřit nějakým sdělením, které Trumpa dehonestuje.

[ad#clanek-respo]

Nic naplat, přes dvacet let vítězného tažení socialistů západním světem už stihlo naklást zhoubná vajíčka a vyvést milióny potomků jejich umělohmotného světa. Světa krásných slov, solidarity, grantů, dotací a bujícího aparátu státních úředníků. Svět kde neochota pracovat se stala tolerovaným handikepem, kde nochota dodržovat zákony se stala semeništěm sociál-inženýringu a kde říct lumpovi, že je lump, je trestné.

Do této doby přišel Donald Trump a začal mluvit tak, jak se mluvilo dříve, když ještě hospodář byl hospodářem, podomek podomkem a darebák dostal poprvé přes držku a podruhé ho vyhodili za hradby města; v době, kdy společnost ještě neřídili prohnaní právníci, tabulkoví manažeři a obchodníci s penězi a příslušníci nejlínějšího zaměstanání na světě – novináři – ještě zdaleka neměli takovou moc. A on je to populismus? Jak snadné je to o něm říct, že? A pokud možno rychle, aby si masírovaná masa ani nestihla uvědomit, co vlastně Trump říká a na koho tím míří.

Pokud někdo řekne, například, že vyhostí ilegální imigranty, není v tom zhola nic populistického. On jenom říká, že někdo porušil zákon (onen ilegální imigrant) a ten, kdo to má na starosti, ho za to potrestá. Na rozdíl od jiných méně vyspělých společností mu za to neusekne ruku, jen ho pošle zpět. A pochopitelně se pokusí podobné ilegální imigraci zabránit, což jestli se nepletu je povinnost zákonodárců, je-li něco ilegální. Až je s podivem, že se předchozí vládnoucí klika o to nepostarala a že to nikomu nevadilo. Když ale rozdáte ilegálním imigrantům a spoustě dalších lidí zadarmo zdravotní péči na úkor americké pracující střední třídy (Obamacare), nemá to skoro komu vadit.

Trump bez ohledu na to, jaký je, je nový hospodář, který přišel na polorozpadlý statek. Pravděpodobně vyháže ze stodoly hromady povalujících se darmožroutů (minimálně je pošle něco dělat), ukončí válku s ostatními statkáři a přestane po nich házet bomby (doufám), protože dobře ví, že je lépe být s nimi v rozumném vztahu a o lidi, kteří na statku pracují nejlíp, se taky nejlíp postará. Je to jednoduchý vzorec: čím lépe bude statek prosperovat, tím víc zbyde i na ty potřebné. To je správný princip solidarity.

Že je to naivní představa? Uvidíme. V každém případě bych byl rád s takovým statkářem zadobře, protože mi to dává smysl mnohem víc, než bomby Clintnové nebo Obamovo socialistické peklo.

[ad#clanek-respo]

bloger_3

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (36 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...