28.9.2013
Kategorie: Společnost

Adorace Miloše Zemana tajtrlíkem Hůlkou

Sdílejte článek:

OD: MAREK VALIČEK 28|09|2013

 

Jestli mě tedy v poslednich 24 hodinách zaujalo něco kromě auta s první námrazou po létě, tak to byl roztomilý Daniel Hůlka včera v show pana Krause. Člověk aby takového tajtrlíka pohledal.

 

[ad#hornisiroka]

 

Škoda, že nejsem hradečák – předvolební setkání s Danem Hůlkou, alias nestraníkem a kandidátem za SPOZ bych si nenechal ujít.

 

Dosavadní role Drakuly, hrabětě Monte Christo, Javerta, kata Mydláře a barona Prášila hynou v zapomnění jeho včerejšího spektáklu na červeném sofa.

 

Dostat se z romantických operních rolí, přes bublifukové role v muzikálech a role závozce vánočního stromu papežovi až k SPOZ jako jejich nestranický kandidát – to chce větší kuráž a touhu než je třeba k cestě do Tibetu.

 

Ale když společnosti a fankluby naservírujou do hlavy někoho jeho neomyslnost a úžasnost, stane se i to, že člověk propadne iluzi, že nemá dělat jen to, co umí, ale i to, co je “charakterní”. A snad i z těchto důvodů nám včera pan Hůlka sdělil, že setkání s Milošem Zemanem změnilo jeho přístup k politice.

 

Vyznal se (Daniel Hůlka), že pro něj je Miloš Zeman všeobecně nejvzdělanější člověk, jakého kdy potkal a že ho pan Zeman fascinuje. Nestačil jsem se divit, žasnout, chechtat a trnout zároveň a Kraus rychle a chytře kontroval, že záleží na tom, v jaké společnosti se pan Hůlka pohyboval před seznámením se svým novým guru…

 

 

DH se snažil. Snažil se být přemýšlivým, moudrým, sociálně empatickým – “peníze na kulturu se někde najít musí.” Celý to ale bylo smutný, trapný, vlezvítedokam, tragický, upachtěný a bolavý.

 

Prvni, co bych ale panu Hůlkovi před debatami v královehradeckém kraji doporučil je naučit se alespoň význam zkratky SPOZ. To by se totiž guru moh pěkně nas…štvat, kdyby mu Daniel vyprávěl o Straně přátel občanů Zemanovci…. (jak nám všem deklamoval včera z televizní obrazovky…).

 

Těším se na další kulturní šašky politických papalášů v naší zemi.

 

Když už se téměř nedá věřit slibům, proklamacím a frázím jednotlivých politických stran, člověk se alespoň (často útrpně) může zasmát při vystoupení lidí z kulturní fronty.

 

Smutně zasmát…

 

[ad#velkadolni]

 

ZDROJ: Blog Marek Valiček

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...