20.6.2016
Kategorie: Humor

Tisková konference generálního prezidenta

Sdílejte článek:

JAN HOFÍREK 20|06|2016

Reforma policie je čistě věcí policejního prezidenta, tedy mou. Policie je totiž nezávislá, stejně tak jako já. Nikdo mi nemůže dokázat, že bych byl závislý. Z toho vyplývá, že jsem nezávislý. Vždyť si ani nemohu dovolit být závislý, protože pak už bych nebyl nezávislý, a to prezident, a zvlášť ten policejní, nemůže být. Ani by být neměl. A dá se říct, že ani být nesmí.

[ad#clanek-respo]

Felix Dzeržinskij to kdysi řekl tak krásně, že už k tomu ani není třeba něco dodávat: „Policejní prezident musí mít chladný rozum, planoucí srdce a naprosto čisté ruce!“ Felixovi se říkalo Felix Železný, mně říkají Tomáš Tuhý.

Důrazně odmítám všechny snahy o politizaci mé reorganizace. Nereorganizuji z politických důvodů, ale proto, abych zvýšil efektivičnost dozoru nad všemi státními ištvány, které zastřeším tím, že je budu mít pod jednou střechou.

Ve světě (třeba v Bangladéši) to mají také tak a je to nový moderní trend, jak vyšlachtovat Šachtu… tedy vyšachovat Šlachtu. Tento apokalyptický… chci říct apolitický úkol jsem již splnil, nic už nestojí v cestě zastrašování… zastřešování.

Důrazně odmítám všechny řeči, které moji deratizaci policejních budov provázejí. A jestli si někdo myslí, že kvůli tomu odstoupím, tak takovému proruskému individuu říkám zcela jasně zuby i nehty, že se zdegenerovat… zdegradovat nenechám!

Mám tak silnou politickou podporu, že udělám z policie Sbor národnostní bezpáteřnosti! Reorganizuji ji na údernou pěst strany, a je mně jedno, která to bude. A právě v tom spočívá ta přísná apolitická nepolitičnost.

Proto jsem také svolal na dnešní odpoledne Bezpečností zradu státu, aby se konečně přestalo panikařit a začalo politikařit. Náš protivník je velmi silný, protože jím je celý národ. Ten musíme taky zastřešit, aby byl zastrašen a Sobotka mohl v klidu merkelizovat.

Na uniformě mám víc vyznamenání než měl Žukov a za démonizaci policie mám slíbeného Bílého slona. Udělám vše pro to, abych tento stranický úkol provedl antipoliticky ke spokojenosti svých nadřízených, i když nade mnou už nikdo není. Jsem totiž prezidentem nad všemi českými a moravskoslezskými policajty, co jich jenom u nás je, a že jich je. Tím svou mimořádnou tiskovou konfederaci končím, odpovídat na vaše dotazy nebudu, protože moje apolicejnost je velmi zásahová a vztahuje se i na povinnost držet zuby za jazykem.

[ad#clanek-respo]

ZDROJ: Jan Hofírek

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4,31 out of 5)
Loading...