6.6.2016
Kategorie: Společnost

Co týden dal a Hampl napsal: Hledání ztracené mužnosti, proč referenda fungují a výběrová řízení na obraně

Sdílejte článek:

PETR HAMPL 06|06|2016

Pondělí 30. května

Viktoru Lošťákovi (Svoboda a síla) patří dík za to, že upozornil na rozbíhající se kampaň proti televizi Prima. Soukromá televizní stanice se provinila tím, že pravdivě informovala o gigantické zlodějině a špinavosti zvané Hate Free Culture. Vystartovaly proti ní smečky aktivistů vybavené státními penězi.

Zajímavá je ale otázka, komu ty útoky vlastně vadí. Divákům mohou být ukradené. Akcionářům zrovna tak, protože jejich příjmy závisí na sledovanosti, nikoliv na dobré pověsti televizní stanice. Vůči útokům a zastrašování jsou ale velmi citliví redaktoři – každý z nich si totiž uvědomuje, že si jednou bude hledat práci jinde.

Případ televize Prima ukazuje, že chránit „samostatnost a nezávislost“ redakcí velkých médií před zásahy zvenčí je nesmysl. Naopak! Chceme-li slušná a aspoň trochu pravdivá média, musí být redaktoři pod striktním dohledem majitelů.

[ad#clanek-respo]

Úterý 31. května

Vzniká tak vyšší třída, ve které chybí autentická mužnost. Mužnost se naopak soustředí do nižších tříd, tudíž se často projevuje velmi nekultivovaně, tudíž se stává předmětem pohrdání a zpětná vazba se uzavírá. Na královských dvorech přestává být místo pro bojovníky, svět patří navoněným parukám. Pro nás to znamená, že nám vládnou lidé, kteří si načůrají do kalhot, když na ně zadupe nějaký primitivní válečník.

Středa 1. června

Ministr Stropnický (ANO) nestíhá organizovat výběrová řízení na zbraně za několik miliard. Tušíte, co bude následovat? Správně! Nákupy v časové tísni bez výběrových řízení.

Takže už je jasné, proč Andreji Babišovi leží bezpečnost na srdci tolik, že navýšil rozpočet na armádní nákupy a nemá potřebu prosazovat cokoliv dalšího.

Čtvrtek 2. června

Tak už to konečně neříkám jen já sám, ale i Petr Robejšek: Lidová referenda vedou ke kvalitnějšímu rozhodování než hlasování parlamentů. Odpovědný přístup k vládnutí znamená zavádění přímé demokracie. To platí v západním světě, v jiných civilizacích tomu může být úplně jinak.

Vyplývá z toho, mimo jiné, že parlamentům by měla být svěřována jen ta rozhodnutí:
a) která jsou příliš bezvýznamná, než aby kvůli nim bylo organizováno referendum,
b) nebo která nesnesou odkladu.

Problém je jen v tom, že nám od malička vtloukali do hlavy, že když za nás bude rozhodovat nějaká elita (dříve komunističtí funkcionáři, dnes politicko-intelektuálská třída), povede to k lepším výsledkům. Ty “lepší výsledky” dnes vidíme.

Pátek 3. června

Z textové verze minulého Hampla TEMPA: “Je zapotřebí striktně zavést princip, že vláda nesmí používat peníze daňových poplatníků na ovlivňování veřejného mínění. Nebo si přestaňme hrát na demokracii.”

Co je co není demokracie, pokles důvěry v média, Alternativa pro Českou republiku

Sobota 4. června

Rozbíhající se krajská kampaň ANO snad konečně všechny vyléčí z představy, že by se Andrej Babiš mohl postavit do čela vlasteneckého hnutí proti islamizaci a imigraci (že by mohl “ukrást” téma). Kampaň “Za lepší Česko” předstírá, že takový problém vůbec neexistuje. Že země rozkvétá a občané mají Babišovy lidi volit, aby se všechno udrželo, jak je.

Už delší dobu tvrdím, že Andrej Babiš postavil svou dosavadní komunikaci tak, že by pro něj bylo extrémně obtížné začít předstírat bojovníka za záchranu národa. Nebyl by v tom uvěřitelný. To už by pro něj bylo jednodušší najmout armádního veterána s upřímně působícím obličejem, který bude dostatečně poslušný, a zafinancovat druhé politické hnutí. Tedy kdyby o to stál.

[ad#clanek-respo]

Neděle 5. června

Zjednodušme to: Patříme na západ nebo východ?, ptá se na volebních plakátech ODS. Jenže my nepatříme na západ. My JSME západ. Západní civilizace – to je dnes mnohem víc Maďarsko nebo Polsko (a brzy snad i Česká republika) než Velká Británie, Německo nebo Švédsko, kde už byla zlikvidována většina občanských svobod, vlády rezignovaly na povinnost zajistit bezpečnost svých obbčanů, pohrdá se ústavami a zavádí se islámské právo.

hampl

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...