6.5.2016
Kategorie: Společnost

A co takhle bezvízový styk s Islámským státem?

Sdílejte článek:

JITKA PŘIKRYLOVÁ 06|05|2016

Fakt to tak myslím. Pokud Evropská unie kapitulovala na lidská práva, svobodu slova, je fér to prostě vědět. Já samozřejmě nemyslím svobodu slova migrantů nebo snad nedej bože jejich lidská práva. Ty jsou nedotknutelná, že. Beru to čistě prakticky.

[ad#clanek-respo]

Oficiální vztah Turecka ke svobodě slova dost jasně demonstruje, jak zkrátka zabaví média, která nehlásají oficiální vládní pravdy. Jedno po druhém. Možná tu a tam některý z evropských partnerů zabrblá nějaký slabý protest, ale koho to zajímá. Německý občan, nijak moc chytrý, který si dovolil tureckého prezidenta označit za kozomrda, a ještě k tomu s malým penisem z tak dementního důvodu, jako zjistit, jestli svoboda slova funguje v Německu – celý umělecký kousek přeložen do češtiny ZDE. Ten patří za mříže, jak jinak. Turecký šéf parlamentu pak upřímně poví, že Turecko nemá být sekulární země, ale země islámu. 

Já myslím, že jestli si něčím Turecko vyslouží můj obdiv, tak že se s tím neserou. Žádné pokrytectví. Proč by si hráli na demokracii, svobodu slova nebo neupřímné náznaky jakýchkoli ženských práv, že.

Ale Evropská komise přívětivě kyne a tvrdí, že není důvod nepřiznat Turecku bezvízový styk jen pro pár malicherných drobností. Pokud má mít každý Turek volný přístup do Evropy, v pohodě. Pak chci, aby měl do Evropy přístup každý z fanatických vražedných a sebevražedných zmetků z řad Islámského státu. Protože pak snad Evropská unie začne chápat, že lidem, přicházejícím do Evropy, nemůže v první chvíli důvěřovat, dokud podruhé, podesáté nedokáží, že si tu důvěru nezaslouží.

Fakt moc chci, aby se zavřely kohoutky na veškeré evropské dotační fondy. Žádné další dálnice, které podle ceny vypadají, že jízdní pruhy jsou dlážděné diamanty. Žádná další hnízda, čapí ani jiná. Jeden jediný fond, směřující na bezpečnost. Nula dotací na aktivisty, migrantské semináře o feminismu a o tom, v kterém bazénu se může a v kterém se do vody radši nemá srát.

Týpci z Islámského státu do Evropy stejně nijak neobtěžováni proudí tam a zpět. Já bych fakt ráda, aby tohle neobjevovaly bezpečnostní složky jednotlivých členských států jeden po druhém. Aby to brali jako realitu. Aby tomu… já nevím. Zkusili čelit? Zkusili zabránit?

Jak moc xenofobní, jak moc islamofobní a nenávistné je trvat na tom, že zatraceně úplně každý, kdo se nacpe do Evropy, se má podle platných zákonů prokázat platným pasem s nějakou prokazatelnou historií nebo hezky mazat zpátky, odkud přišel? Přijde mi, že razítko s černou vlajkou v pase by mohlo vzbudit trochu pozornosti, ne?

[ad#clanek-respo]

Bylo by fajn, kdyby se někdo začal hochů, směřující do Evropy, docela nedemokraticky a v rozporu s jejich lidskými práva tu a tam ptát, jaký je jejich účel cesty. Fakt chci tak moc?

jitka-prikrylova73381499_0
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...