29.4.2016
Kategorie: Ekonomika

ECB možná již příští týden zruší bankovky v hodnotě 500 euro

Sdílejte článek:

ZBYNĚK PASSER 29|04|2016

O tomhle píšu pět let. Nejde o boj proti terorismu, nebo omezení praní špinavých peněz. Jde o omezení vaší základní svobody. O právo volby, jak a v čem budete uchovávat hodnoty, jak nakupovat a za co prodávat.

[ad#clanek-respo]

Další na řadě budou 100$, 1000CHF, 5000Kč, 200€, 100£. Zdůvodnění bude stejné, jen uplyne nějaká doba. To samé se následně bude dít i s menšími nominály. Nakonec budou kvůli restrikcím hotovostní transakce tvořit zanedbatelné % plateb a s poukazem na to budou zrušeny.

Zrušeny ale budou i přenositelné karty a nahrazeny budou RFID identifikačními čipy které nahradí občanku, řidičák, průkaz zdravotní pojišťovny, pas i kreditní karty. Zdánlivě dokonalé usnadnění, které nikdy neztratíte, jelikož bude inplantováno pod kůži na ruce, či čele a napájeno vaší energií. Pokročilé technologie tohoto typu prezentuje řada firem.

“Drobnou” nevýhodou bude, že RFID čip je trackovatelný podobně, jako zapnutý smartphone, tj. nad vaším pohybem, místem pobytu, vstupy do všech budov (čtečky čipů místo zámků) a platbami bude absolutní kontrola.

Vaše identifikace (čipem) bude v on line databázích. Pokud byste náhodou zazlobili a psali nevhodné příspěvky, jako třeba já, bude vám za trest omezena funkcionalita čipu – nedostanete se na fotbalový stadion svého klubu, nebo si nic nekoupíte – stejně, jako když vám zruší platnost kreditky.

Takže, kdyby vás napadlo tleskat opatřením, schovávajícím se za zákony proti terorismu a praní špinavých peněz, vzpomeňte si na tenhle “paranoidní” komentář. Ne všechny technologie slouží výhradně vám.

[ad#clanek-respo]

ZDROJ: Zbyněk Passer

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...