11.3.2016
Kategorie: Společnost

Smlouva EU-Turecko? Merkelová s Erdoganem okopírovali pakt Molotov-Ribbentrop!

Sdílejte článek:

JAN HOFÍREK 11|03|2016

Mediální masáž, oslavující podepsání jakési mimořádně významné smlouvy mezi Evropskou unií a Tureckem, která prý „uzavře balkánskou trasu“, je v plném proudu – tak Babišův plátek jásá, že „Turecko začalo plnit dohodu“ (tím, že chytlo několik uprchlíků na svém pobřeží, když předtím jim rok v odplutí do Řecka nijak nebránilo), že teď už bude všechno koordinované a organizované, žádné bitky na hranicích, ale spořádaný převoz těch opravdových, dokonale prověřených uprchlíků přímo do jednotlivých zemí EU.

[ad#clanek-respo]

Na místě je opět pečlivě instruovaná mladofrontová komsomolka, zprostředkovávající on-line reportáže. Jejich hlavní náplní je osvědčená hra na city – utopení nešťastníci, prchající za vytouženou svobodou (přes půl zeměkoule?!), utrpení žen a dětí, které znásilňují gangy (tvořené těmi hodnými uprchlíky!), apel na evropskou solidaritu s ubožáky (které jejich souvěrci v Saúdské Arábii nechtějí, protože vědí, co je to za lidi) atd.

Pokaždé, když nám mainstreamová média něco líčí v růžových barvách, je jasné, že se na nás chystá nějaký podraz. Nejinak je tomu i nyní a tak si nalejme čistého vína – ta tolik vychvalovaná dohoda je ve skutečnosti totální kapitulací špiček Evropské unie před tureckým diktátem s nepředvídatelnými, v každém případě však fatálně tragickými důsledky pro náš kontinent, který je tímto vydán na milost a nemilost osmanské rozpínavosti.

Především je třeba uvést na pravou míru tvrzení, že se jedná o dohodu mezi Evropskou unií a Tureckem. Ve skutečnosti jde o protievropský komplot Merkelové s Erdoganem, kterému ostatní evropští státníci dělali stafáž, jinak řečeno sehráli roli užitečných idiotů. Tato dohoda o rozparcelování Evropy a vymezení sfér vlivu má bohužel v dějinách svou smutně proslulou předchůdkyni – je jí pakt Ribbentrop-Molotov, kterému ten dnešní Merkelová-Erdogan jakoby vypadl z oka.

Ačkoli se prý nyní bude vůči uprchlíkům postupovat humánně, pravda je úplně jiná – Turek si vymínil, že s nimi bude kšeftovat jako s dobytkem, takříkajíc jeden za jednoho, neboli my si od vás vezmeme „ekonoma“, ale vy od nás na oplátku dostanete „válečníka“. Pochopitelně to bude Turecko, kdo bude rozhodovat o tom, který uprchlík je „opravdový“, resp. kdo si na něj jen hraje. Podle čeho se to bude posuzovat je ve hvězdách, po diktátorských a protidemokratických manýrách tureckého prezidenta vůči domácí opozici z poslední doby (vraždění Kurdů, likvidace nepohodlného tisku atd.) bych si ale na jeho čestnost a pravdomluvnost nevsadil ani zlámanou grešli. Vůbec bych se nedivil tomu, kdyby nám sem pod pláštíkem válečných utečenců posílal třeba lidumily z Islámského státu.

[ad#clanek-respo]

Náš premiér dál hraje roli kašpárka, který nemá nejmenší ponětí, u čeho to vlastně v tom Bruselu asistoval. Jak se ukazuje, neumí už ani počítat, když nám do omrzení tvrdí, že počet běženců, které máme přijmout, se nemění, ačkoli je podle té nové smlouvy všechno úplně jinak. Ale nezoufejme – jak se říká, naděje umírá poslední a i já mám tedy jednu takovou sice malou, ale přece jen naději. Souvisí s historií, konkrétně s tím, jak nakonec dopadli všichni darebáci, lumpové a vlastizrádci…

ZDROJ: Jan Hofírek

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...