7.3.2016
Kategorie: Společnost

Co týden dal a Hampl napsal: Retardi do elitních škol, chudáček Babiš a totalitní centrum Klinika

Sdílejte článek:

PETR HAMPL 07|03|2016

Pondělí  29. února

Nejhloupější argument desetiletí: “Pokud je někdo poctivý, nebudou mu vadit hodiny zbytečné administrativy.”

[ad#clanek-respo]

Úterý 1. března

Když inkluze, tak pořádná. Nechť jsou mentálně retardované děti integrovány pouze na elitní gymnázia, kam své děti posílají politici a vysocí korporátní manažeři.

Poznámka čtenáře: Když se retardi integrovali mezi politiky, proč ne mezi jejich potomky.

Středa 2. března

Andrej Babiš udělal první marketingovou chybu za poslední roky. Od začátku své politické dráhy se prezentoval jako extrémně silná osobnost s až téměř nadpřirozenými schopnostmi. Prostě to zařídí. Způsobí, že se přestane krást. Vyřeší dopravní zácpy v Praze. Postaví dětská hřiště. Nic pro něj nebude problém. Pokud takovému vůdci uvěříte, má cenu za ním jít.

Teď se ale od něj ale dozvídáme, že ho jeho koaliční partneři podvádějí a dokonce z něj udělali pitomce. A kdo, že ho dostal? Ubožák Sobotka a jeho mladší bratr Bělobrádek. A pár týdnů předtím ho prý podobně podfoukli jeho vlastní úředníci. Babiš hraje na vzbuzování lítosti! Kdo chce jít za takovým vůdcem? Kdo mu chce svěřit obranu země?

Čtvrtek 3. března

Facebookem se šíří článek o tom, že ministr Chovanec připravuje zavření hranic. Jenže je to článek z loňského června. To je dobrá příležitost k bilancování, co za těch 8 měsíců stihl. K výstavbě plotu nepřikročil, policejní stavy neposílil, změnu zákona nepřipravil (ilegální překročení hranice mělo být už dávno trestným činem), drony nenakoupil, a dokonce policistům na přechodech ani nezajistil záchody.

To jen pro pořádek, až zase někdy uslyšíte, že Chovanec je lepší než Dienstbier. Pokud bychom posuzovali jen projevy, tak určitě ano.

Pátek 4. března

“Autonomní centrum Klinika” má s autonomií společného stejně málo jako NDR s demokracií. Pod pojmem “autonomie” se přece rozumí, že lidé mají svůj svět a chtějí si v jeho rámci žít podle svého. O autonomii by se dalo mluvit, kdyby si ti mladí lidé sehnali venkovskou farmu, pěstovali tam nějaké veganské zrní, kouřili marihuanu a vedli hlubokomyslné řeči o zvrácenosti světa. Zkrátka, žili by si po svém a ostatní by nechali na pokoji.

Jenže “autonomní centrum Klinika” je sdružení s ambicí převzít moc a převychovat své spoluobčany. Tomu se říká totalitarismus, nikoliv autonomie. Správně by se tedy mělo říkat “totalitní centrum Klinika”.

Sobota 5. března

Doporučuji článek Jiřího X. Doležala z 22. února, protože – jakkoliv je J.X. Doležal podivín – přesně vyjadřuje mentalitu podstatné části lepších lidí. Tu mentalitu můžeme shrnout takto:

1) uvědomujeme si, že islám a masová imigrace představují smrtelné nebezpečí
2) taky si uvědomujeme, že pokud bychom chtěli tuto hrozbu zastavit, museli bychom spolupracovat s příslušníky nižších tříd (doslova “ječící promitivové)
3) spolupráce s nižšími třídami je pro nás, lepší lidi, absolutně nepřijatelná
4) nakonec tedy nebudeme dělat nic. Budeme doufat, že se to přežene a radši riskovat uříznutí hlavy, než se připravit o sebeúctu tím, že bychom bojovali společně s “ječícími primitivy”.

Je to i výpověď o tom, jak obrovsky se zvýšily třídní rozdíly. Za druhé světové války mohli ve stejném oddílu bojovat vysoškolsky vzdělaný učitel, syn továrníka a pomocný dělník, a nevadilo to.

[ad#clanek-respo]

Neděle 6. března

Z přednášky Petra Havla, na kterou jsem již upozorňoval: “Výzvou doby je také ochrana zemědělské půdy před spekulativními nákupy z řad nezemědělských a obtížně identifikovatelných investorů. Z mnoha zahraničních zkušeností, můžeme vidět, že celá rozsáhlá území pozemků končí ve vlastnictví zahraničních subjektů, a místní lidé pracují na půdě, která není a možná již nikdy nebude jejich. Obdobná rizika hrozí v budoucnosti jistě i v naší zemi a naším strategickým zájmem je takovým rizikům zabránit.” Zkrátka, bezpečnost není jen o armádě a plotech na hranicích.

hampl

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...