18.1.2016
Kategorie: Společnost

Německo údajně v tajnosti připravuje nouzový plán rozpuštění EU

Sdílejte článek:

HS 18|01|2016

Italský deník přinesl exkluzivní zprávu o tom, že CSU pod vedením Merkelové už připravuje nouzový plán odchodu z EU a odstoupení z jednotné měny. Podle uniklé zprávy, kterou se podařilo získat italskému portálu  Affaritaliani.it, německá vláda pod vedením Angely Merkelové v tajnosti připravuje “nouzový plán” v případě, že by se Evropská unie rozpadla a nastal by odchod ze společné měnové unie.

[ad#clanek-respo]

Mnozí politici zastoupení ve Spolkovém sněmu, zejména z řad bavorské Křesťansko-sociální strany (CSU) již údajně pracují na strategii úniku z EU. Alarm spustily obavy mnoha německých analytiků o stupňování krize s migranty, ze kterých vyplynulo, že neexistuje žádná společná strategie jejich přerozdělování, do které by se chtěly zapojit všechny státy EU. Každá země v této věci reagovala podle svých představ, poslední vážnou reakcí je žádost Rakouska o uzavření hranic Schengenu.

Kolínské události na Silvestra také vyvolaly v Německu diskusi o tom, že Evropská unie (především země jako Řecko a Itálie) je absolutně bezmocná při ochraně svých hranic.

[ad#clanek-respo]

Další událostí, která si vyžádá pozornost celého světa, bude britské referendum, které se uskuteční v létě tohoto roku. Pokud v něm převáží hlasování za vystoupení z EU, mohlo by to být poslední kapkou ke spuštění rozkladu EU.

Německo proto vážně přemýšlí nad možností rozpadu Evropské unie, přičemž by následně přistoupilo k návratu k německé marce, která by měla jistit německé občany, banky a podniky.

ZDROJ: Affaritaliani.it, hlavnespravy.sk

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4,85 out of 5)
Loading...