15.1.2016
Kategorie: Humor

Jak se drží plebs u tlamy

Sdílejte článek:

RED HOOK 15|01|2016

Už je téměř schváleno, že se budou v noci povinně na rukávu nosit reflexní pásky, protože když je chodec oblečenej jako emo, řidič ho nevidí. Jsou pak z toho nedorozumění, kolize a nepříjemnosti.

Já s tím souhlasím. Naprosto. A myslím si, že k těm páskům by měla bejt povinná i přilba. Kolikrát se totiž stane, že jdete, hodíte tlamu a máte otřes. Přilbu bych dal povinnou i přes den. Budem pak sice vypadat jak národ kreténů, ale zase nebudem mít bolestivej chaos pod čepicí.

[ad#clanek-respo]

Si myslím, že člověk by se měl chránit. A si myslím, že naši zákonodárci to s náma myslej dobře a jsem jim za to vděčnej.

Ne každej to ale vidí stejně. Jeden můj známej říkal, že nechápe, jak může řidič přehlídnout tmavýho ema a třeba tmavej strom u silnice nepřehlídne. Přitom co ví, tak stromy reflexní pásky nemaj.

Jsem mu řek, že se plete. Prvák že některý stromy u silnice na sobě maj odrazky. Ty jsou sice většinou zasraný a neodrážej ničeho, ale maj je. Ale hlavně – mezi stromama a lidma je jeden velkej a podstatnej rozdíl. Se mě zeptal, jakej.

Jsem se shovívavě usmál a řek mu, že přece prvák lidi nemaj listí a druhák stromy nemaj helmy. Známej už nic nepovídal. Se mu nedivím, protože na tuhle argumentaci odpovědět nejde. Jsem se ji naučil od pana Babiše a pana Ovčáčka.

Teď vážně – já chápu, že s reflexníma páskama je chodec viditelnější. Ale i tak se mi nelíbí, jak nám na stůl přistane další nařízení. Další sešněrování. Další utažení. Jak se postupně všechno linkuje. Jak se dnes a denně musíme šprtat další a další vyhlášky, abychom náhodou neudělali něco proti ničemu.

Šprtáme, až se z nás kouří. Akorát že bacha! Pokud se z nás bude kouřit jinak než ekologicky, přijde úředník, natáhne si gumový rukavice a prohlídne nám kotel. A běda, jestli najde nějaký svinstvo. Třikrát běda!

Skončila totiž doba nezřízeného spalování čehokoliv. Teď už jsme eko, bio a dia! Sousedé si vzájemně natáčejí komíny. Zkoumaj sousedův kouř přes začouzený sklíčko. Odebíraj vzorky do mikrotenových sáčků. Analyzují, sepisují, dokumentují a práskají. Dávají to na youtube a sbíraj shlídnutí. A úředník si mne ruce a sbírá udání a organizuje trestní výpravy a mentoruje a kárá a trestá.

A nikomu to nevadí. Proč? Protože tohle všechno je bohulibé. Protože tohle všechno, i když jsme národ ateistů, je milé Bohu. Pokud si samozřejmě za Boha dosadíte naši vrchnost.

Všechna tato omezení, všechnu tuto šikanu jde zdůvodnit tak skvěle, že ani ten největší kverulant nemá co namítnout. Takhle nějak si představuju, že se drží plebs u tlamy. Stačí mu říct, že je to pro jeho dobro a on zvedne ruku i pro to, že v dešti bude chodit v neoprénu, případně nahej.

A tohle stát dělá. Tohle dělá stát státem. Protože to má smysl. Protože to je smysl jeho existence.

[ad#clanek-respo]

Mno, chtěl jsem ještě zmínit hladovějící děti, co ve škole neobědvaj, ale až příště. Bylo by toho moc.

Tak.

Tačvůd s Gekonem se mě ráno ptali, jestli jim taky seženu reflexní pásky. Jsem jim řek, že jim seženu reflexní vestu. A přilbu. A chrániče na lokty. Byli nadšený moc.

Dnes bude fajn. Spíš teplo, než zima. A nebude foukat. Bude tak akorát.

To je zatím vše.

ZDROJ: Zelený Škraloup

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 4,64 out of 5)
Loading...