15.12.2015
Kategorie: Společnost

Kradou, že ani poledne nedrží!

Sdílejte článek:

MICHAL MALÝ 15|12|2015

V studené parádě kožených křesel, kožených křesel, kožených křesel, sešli se k poradě výrobci hesel, výrobci hesel, výrobci hesel, mnohé, co hrozilo, pozbylo punce, …. zpíval před lety nadčasově Karel Kryl. Rušení poplatků u lékaře, „transformace“ nemocnic do bezplatných hotelů a vývařoven, pastelkovné, rozdávání koblih, to vyhrálo politickým stranám volby. Ale nejen to. Zejména masivní mediální masírka, přes PR agentury, biolbordy za hubičku a sport.

[ad#clanek-respo]

To vše financovaly „spřátelené“ firmy, které před a po volebních kampaních platily za bilboardy a kampaně několikanásobek toho, co politické strany. Čirou náhodou si ty firmy objednaly reklamu u těch samých PR agentur, jako některé politické srany. Čirou náhodou tyto rozkrádačky stáního rozpočtu přes ČEZ, PR agentury, sport a rekultivace vysílá ČT a další televize ve svých seriálech, na které se ale pánové Ištván se Šlachtou zřejmě nedívají.

Pokud si otevřete server justice.cz a podíváte se na sbírku listin a podíváte se na i na výroční správy třeba polostátní firmy ČEZ, zjistíte, kolik miliard vydává na PR a tedy na reklamu. Zcela a čistě náhodou ty samé PR agentury, jež (pro mne nepochopitelně) dělají reklamní kampaň pro ČEZ (mohu si snad vybrat výrobce elektřiny) ji dělají pro nejmenované politické strany a politiky za hubičku. Jenže, na rozdíl od ČEZ za směšné ceny. Zhruba před rokem jsem byl v (poslanci a senátory) oblíbené restauraci na Malostranském náměstí a zaslechl jsem, jak si člověk, velmi podobný předsedovi dlouhodobě opoziční strany spolustolovníkům stěžoval, že se bere za přiklepnutí vládní zakázky 15% předem a opozice dostává „jen“ 5%..

V tu chvíli mne karlovarský knedlíček ke gulášku za lidovku 250,- Kč téměř zadusil. No, ale minulý týden jsem se v mediích dočetl, že „pomatený“ opoziční poslanec Ransdorf chtěl s několika bílejma koníkama vybrat ve Švýcarsku 350 milonů EURo… takový drobný. No lidi neblbněte. Když opozice kasíruje 5% z vejvaru, aniž by se jakkoli podílela na vymejšlení IT zakázek, rekultivacích, (ne)výměn kabelů, očištění stáních lesů, zbrojních zakázkách … no tak je logické, že musí něco přihodit do společného rozpočtu, ne? Lidi neblbněte, nedramatizujte to, jde jen o pitomých cca 10 miliard Kč. Tedy, o stejnou částku, o jakou si po „intervenci ČNB“ polepšl Kellner. Vždyť to jsou drobný, ne? Bohužel, nejsou peníze a proto je policie podfinancovaná. Díky tomu bohužel pánové Šlachta a Ištvan, nemají přístup na internet a tak neví vše. Pak se nedivte, že stíhají trafiky a kabelky a nemohou postihovat tyto věci. Vždyť se o nich nemají jak dozvědět. I když to vysílá ČT a Nova ve svých seriálech.

Jedině nezdaněné kabelky paní Nagyopvé/Nečasové ohrožují tuto zemi, nic jiného. Lump soudní odhadce, díky jehož „chybnému“ odhadu ceny OKD musí přiíjít ze zákona o tři měsíční platy, neb poškodil stát o cca 64 miliard. Na druhou stranu, kabely na tunelu Blanka byly vyměněny oproti prognostikovaným 14 měsícům za měsíce tři. No, že je nenaleznete v žádné sběrně surovin? Neva. Vždyť žijeme v zemi, kdy zítra znamená již včera. To, že jsou politické stany a tedy zřejmě i jejich představitelé financovány zřejmě z rozkrádaček státního, ale i krajských rozpočtů veřejně pod eskortou naznačil i MUDr. Ráth, aniž bych se jej jakkoli zastával. A jestli se komunista Randsdorf „omylem“ či vědomě pokusil vytunelovat deset miliard? Směšné, vždyť se jich každoročně tuneluje sto a jen blbci, co jsou neschopní, či na indexu, jsou chyceni.

Tento stát alibisticky zrušil akcie na držitele. Díky tomu zbohatly stovky právníků politiků a kmotrů, na které jsou dnes ty akcie napsány. Až ti politici s tou poílitikou skončí, pak ty firmy „oficiálně“ koupí a budou bohatnout stejně křišťálově čistě, jako Grossové, Topolánkové, Řebíčkové a další. A polostátní fimy dál polejou miliardy do PR agentur, zastupujících politické strany. A Janoušek bude v pohodě dál řídit naše zdravotnictví z krimu a když půjdeme na procházku centrem Prahy, můžeme sí říkat: toto je Janouškovo, toto Rittigovo, toto ….. lokality, kde se vybírá výpalné. KAŽDÝ, kdo je v centru, je platí a nikdo to v obavě o vlastní život nepřizná. BIS to ví, monitoruje, ale nezasahuje, aby tu strukturu nerozbila.  Zkuste si v centru Prahy otevřít obchd, bar, restauraci. Bez výpalného 15-20 % nemáte šanci. Před pěti lety si o nej říkala mafča s přízvukem, dnes čistou češtinou. (Janouškovo, Rittigovo….?)

Chcete vládní zakázku? Musíte zaplatit 15% předem. Chcete se prosadit na trhu? Musíte zaplatit to samé. Televize natáčí víceméně stupidní seriály, ve kterých ale zobrazuje fakta. Seriály, ve kterých státní zástupce nechá utéct Krejčíře, ve kterých exekutoři ovládají vše, seriály, ve kterých je inspekce zkorumpovaná a vraždí poctivé policisty a prezident si užívá s letuškama. Mnohé z toho je zřejmě pravda. Jenže, platy policistů a státních zástupců jsou zřejmě tak mizerné, že “nemají ani na internet, ani na televizní poplatky” a tak se nedozví to, co ví tento národ, co ví scénárista, co národ hltá s úmyslně vyvolaným pocitem, že se „něco děje“…

[ad#clanek-respo]

Pokud si na google vypíšete „citlivé“ kauzy MUS, OKD, gripeny, pandury, IT zakázky, rekultivace, Kapsch mýtné, tunel Blanka a jiné, dojdete k závěru, že by minimálně 20 vrcholných politiků mělo sedět. Před posledními volbami jsem od mnoha policistů slyšel, že na Kalouska, Sobotku, Řebíčka je toho tolik, že půjdou do tepláků. Že je to tak průkazné, že si i státní zastupitelsrtví přimlouvalo, aby to bylo spuštěno až po volbách, aby to nebylo bráno, jako jejich ovlivnění. No a co se stalo? Nic, Jen to, že ti policisté, co o tom hovořili, jsou dnes v civilu. Na „vlastní žádost“.

ANO, bude líp. Andrej Babiš prosadí EET a každý kmotr dostane registrační pokladnu a bude odvádět daně z rozkradeného rozpočtu.

ZDROJ: Michal Malý

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 votes, average: 4,96 out of 5)
Loading...