24.11.2015
Kategorie: Společnost

Státní moc kriminalizuje činnost Bloku proti islámu

Sdílejte článek:

DAVID ŠTĚPÁN, BPI 24|11|2015

18. 11. bylo zahájeno trestní stíhání předsedy Bloku proti islámu Doc. Martina Konvičky, Ph.D. Byl obviněn podle §356 odst. 1, odst. 3 písm. a) trestního zákoníku za Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Tímto krokem zahájila vládní moc v České republice přímý útok na svobodu slova, svobodu shromažďování a na všechny občanské a politické svobody občanů. Učinila tak navíc symbolicky den poté, kdy jsme si připomněli, že uplynulo 26 let od 17. listopadu 1989, kdy právě požadavek na svobodu slova a shromažďování odstartoval rychlý přechod od totalitního komunistického zřízení ke svobodné společnosti.

[ad#hornisiroka]

Blok proti islámu důrazně protestuje proti tomu, aby se státní moc tímto brutálním způsobem pokoušela kriminalizovat občany, kteří vyjadřují svoje oprávněné obavy z totalitních ideologií. Vzhledem k tomu, že starší bratr ministra spravedlnosti Petr Pelikán je muslim a honorární súdánský konzul, jeví se výroky ministra spravedlnosti jako minimálně zaujaté. V souvislosti s tím se vyjádření ministra Pelikána z minulého týdne o tom, že bude stíhat každého, kdo se neuctivě vyjádří na adresu muslimů, jeví v poněkud trapném světle.

KONVICKA

Jestliže se dnes Česká republika vrací k praxi předlistopadového komunistického režimu, který své politické oponenty zavíral do vězení, je na místě otázka, která další práva nám v nejbližší době budou odebrána. Budou rozpuštěny politické strany a spolky, které představují pro současné vládní strany nebezpečnou konkurenci? Nebo bude omezeno volební právo lidem, které ministři či samotný předseda vlády ČR označí za sektáře?

[ad#velkadolni]

Blok proti islámu věří ve spravedlnost a v principy právního státu a je přesvědčen, že trestní stíhání Martina Konvičky bude neprodleně zastaveno, protože právo na svobodné vyjadřování názorů musí mít větší ochranu než směšná snaha dnešních vládnoucích elit o udržení koryt odstraněním politických konkurentů.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...