8.7.2015
Kategorie: Ekonomika

Vytisklo si Řecko ilegálně 90 miliard euro?

Sdílejte článek:

JAN ŠINÁGL 08|07|2015

Ve veřejnoprávní německé televizi ARD, prohlásil Stefan Homburg z Leibnizovy university v Hannoveru, že řecká státní banka se svolením ECB (Evropské centrální banky) natiskla 90 miliard Euro, a že to je jednoznačně ilegální. Podívejte a poslechněte si sami od 5:14 min.

[ad#hornisiroka]

“Řecko mělo do 30.června zaplatit 1,6 miilard EUR, nezaplatilo a nic se nestalo. Dále má 20.července zaplatit 3,5 miliard EUR? Řecko možná ztratí euro, vrátí se k drachmě nebo paralelní měně, vystoupí z EU? Vystoupení si německá kancléřka zatím nepřeje. V debatě Dietra Jaucha na ARD z těch ECB odsouhlasených, i když ilegálních 90 miliard, se má financovat nyní mezi-rozpočet, státní správa, platy, důchody atd. Tomuto „žonglování“ málokdo rozumí. Řecko si zfalšovalo či upravilo příznivou statistiku a z EU to nikdo nekontroloval?!

Určilo si platy mnohem větší než v Německu, také důchody. Např. novinář  bezvýznamného plátku měl plat 7.000 EUR měsíčně a důchody byly i 3.000 EUR, což nemá v Německu nikdo, maximálně ho dosáhne po 45 letech práce státní úředník s dobrým platem. Rejdaři a bohatí neplatili žádné daně a ty se stejně vybíraly mizerně, ovšem hodně „shrábly“ banky, jako mezičlánek, na úrocích a pod. Představte si moře, teplo, od března nemusíte ani svítit, topit, turisté se hrnou a co se vydělá a šup s tím do ciziny. Za diktatury generálů 1971 jsem tam byl a měli se dobře i bez EUR. V Německu však byli Řeci pilní, vedli v kožešinách apod.“ Mimochodem porovnejte si tyto 15-ti minutové hlavní zprávy veřejnoprávní ARD s ČT. Obávám se, že se dozvíte více důležitých informací ze světa než z Událostí ČT za 4x delší dobu – a to nemusíte ani ovládat německý jazyk…

000euro

Tolik z informací krajana Václava Hory, žijícího v Německu. Jen dodám, že i po snížení důchodů v Řecku, jsou v průměru 3x vyšší než v ČR, přitom ekonomika Řecka je 3x méně výkonnější?! Zvláštní, že se Řekové nestyděli žít nad poměry a nyní mají problém se uskrovnit, kdy tuto „uskrovnost“ by mnoho lidí žijících v bídě s radostí uvítalo.

V normální zemi a době si peníze musím vydělat prací, nebo mám bídu. Natisknout 90 miliard EUR je zločin a jen prodloužení agonie sociálního státu či společenství. Doba, kdy peníze těch co je vydělali byly rozdávány těm, co dělat nechtějí, přitom rozdělující často sami nic nevytvořili, nutně končí. I u nás je obrovské množství lidí, pobírajících nezákonně, resp. podvodně různé sociální dávky či ničím nepodložené příplatky a výhody. Miliardy mizí na sociální podporu lidí, kteří v životě nedělali (mají i auta, moderně vybavené domácnosti apod.). Zrovna tak jsou nesmyslné výslužky za státní službu, kdy v nejlepším věku odcházejí do předčasného „důchodu“ policisté, vojáci, kdy dále často slouží už ne zemi, ale soukromým firmám, mnohdy i proti zájmům země, která jim dala vzdělání.

[ad#velkadolni]

Jaký rozdíl např. ve srovnání se Švýcarskem, kde stát pomůže každému, ale jen to nejnutnější, poté co prokáže, že už nemá žádný majetek. Pokud je zdravý, v pracovním věku, neshání si sám aktivně práci, či odmítá nabízenou i když neodpovídá jeho kvalifikaci, na sociální podporu může zapomenout. Proto si lidé ve Švýcarsku tolik váží práce a dělají vše pro to, aby ji neztratili, např. i celoživotním vzděláváním. Stěhovat se za prací je běžné. Vysvětlujte to českému člověku…

 ZDROJ: ARD, Jan Šinágl

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 votes, average: 4,41 out of 5)
Loading...