17.5.2023
Kategorie: Politika

Chudák Jurečka opět “dře jako kůň”. SPOLU s ostatními politiky

Sdílejte článek:

JIŘÍ JURČÁK

Jen se na toho chudáka strhaného podívejte. vyzáblá tvář, plná vrásek, oblek na něm sotva visí a každý soudný pozorovatel na první pohled vidí, jak se nám ten nebohý politik na plný úvazek přímo ztrácí před očima.

Jurečka: Politici v Česku berou málo. Někteří si za tu dřinu zaslouží víc peněz…

Panu Jurečkovi se totiž nelze divit. Od té doby, kdy zcela bez nějakých postranních úmyslů převedl své živobytí na manželku, je těch pár drobných z parlamentu jeho jediným příjmem! Soudný člověk určitě chápe jeho obavy, které snadno mohou přejít přímo v noční můry. Ono totiž, vážení občané, v této nesnadné době uživit rodinu s tolika dětmi, když manželka podniká v tak rizikovém sektoru, jako je farmaření, není nijak snadné a člověku to na klidném spaní opravdu nijak nepřidá. Pan Jurečka o tom musí vědět. Vždyť v tom oboru spolu s ní nějaký ten pátek podnikal! To máte jaro, léto, podzim a zima! Na jaře prší moc a ještě k tomu občas mrzne. V létě je horko jak sviňa a když není tak prší a to je pak úplná katastrofa. No a na podzim? Víte, co je na podzim na poli blata? Víte vy nedouci, že v zimě na poli skoro nic neroste? A zima je dlouhá! Tož a včíl nám chce ten hnusný Staňjura ještě krátit dotace!

Tak se nelze divit, že pan Jurečka cítí potřebu obhájit a zabezpečit si nějaké ty jistoty příjmu v dalším, tak rizikovém povolání, jako je vrcholný politik. Samozřejmě, také zaručit trvalý růst! Protože inflace, to je sviňa, ta vám náklady na živobytí zvýší často násobně. Čím sú vyšší příjmy, tým vyšší sú aj náklady! To přece pochopí každý správně ekonomicky gramotný volič nejen pětikoalice! Takže těm, co berou nejvíc, je třeba také nejvíce přidávat! Takoví manželé, typičtí dezoláti ze skazenýma zubama, kde jeden dělá někde v neklimatizované montovně a manželka, z lásky k Česku, leští čtečku na pokladně kvalitním a nepředraženým zbožím, nebo se jen tak poflakuje mezi regálama, se dvěmi dětmi ve školním věku, ti to mají jednoduché. Ti si pak v klidu v Havlově králíkárně, u telenovely nebo fotbálu, otevřou lahváče ve slevě nebo dvoudecák kvalitního tichého vína z petky a je jim hej. Žádné starosti, žádní otravní novináři, žádné schůze a brýfingy… A považte – ZASTROPOVANÉ energie. Ti se tam pak zbytek dne povalují a v noci klidně, bez starostí usínají. Pokud tedy náhodou nečerpají další a další výhody z třísměnného provozu a nejdou se spokojeně ohřát do práce na noční! Místo aby nám, politikům poděkovali, ještě mají plno keců. Místo aby šli třeba někam na další směnu. Starý např. trhat jabka nebo k ochrance a manželka klidně do nočního klubu. Třeba uklízet. Slyšel jsem, že se tam dají vydělat slušné prachy. Ale néé, ti dezoláti budou ještě remcat, že je všechno drahé a válet se v posteli. Místo aby šli do politiky, nebo rovnou dělat nějakého vrcholného manažera! Oni budou raději brečet a čekat na důchod, aby si pak mohli koupit někde u moře letní byteček a v klidu a pohodě užívat nezaslouženého odpočinku. A ještě se smát, jak s těma politikama vyjebali, protože ti, třeba chudák Topolánek, často ani nemají ani na školné pro své nebohé děti!! Tak co se kurva divíte, že my, politici, prostě ty prachy potřebujeme! Nechápu ten povyk, když jsme si, po dlouhé době, něco málo přidali, vždyť ten náš příjem se zvýšil jen v jednotkách, maximálně desítkách tisíc! Přitom přece víte, že jsme vám, slovy našeho nejslušnějšího a nejmorálnějšího předsedy vlády od dob nebožtíka Švehly, svatosvatě slíbili, že vás padnout nenecháme! A všichni jste se mohli přesvědčit, že náš pan Premiér své sliby bezezbytku plní! Přece nechcete, abychom si museli dorovnávat tu svou životní úroveň vrcholných manažerů přes úplatky, nebo vytvářeli další a další výbory a podvýbory a dozorčí rady! Opravdu byste chtěli i nás, poctivé dříče dotlačit do osidel korupce a nedaj … dokonce třeba i krádeží? I těch, kteří přece vstupovali do politiky pouze z čistým srdcem a z altruismu, s jedinou myšlenkou, jak udělat všechno proto, abychom pomohli nikoli sobě, ale své vlasti a všem poctivým občanům této země?

Vím, pan minystr ty poslední věty tak úplně doslova neřekl. Na to je pořád moc uhlazený a moc velký křesťan. To enom já, nevzdělaný dezolát na výminku, sem si to takto přeložil do svojí řeči.

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 4,89 out of 5)
Loading...
8 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)