30.4.2022
Kategorie: Společnost

Nebuď dement!

Sdílejte článek:

EVA HRINDOVÁ

Včera jsem neuváženě zahlédla pár minut diskuse v pořadu Máte slovo. Zaujala mě jedna myšlenka, kterou tam propagovala Michaela Jílková. Tvrdila, že podle všech výkladů za dezinformaci nelze považovat něco, čemu věříte. Dezinformace jako taková je pouze tvrzení, o kterém víte, že je lež a chcete tím tvrzením někoho oklamat. Přizvukoval jí i advokát Sokol, který zase jasně řekl, že v právním systému není dezinformace nijak definovaná.

Má to logiku a proto nelze útočit na lidi, kteří něčemu bytostně věří, a nic z toho nemají. Zcela závazně tedy sděluji, čemu věřím já a nikdo mě za mou víru a šíření těchto myšlenek neplatí:

  1. Přirozená imunita je nejcennějším nástrojem pro naše zdraví. Je silnější než jakékoliv očkování, které přirozenou imunitu naopak snižuje.
  2. Nejlépe fungují národní státy, kde lidé mají společnou řeč a společné kořeny. Proto je migrace devastující a je špatná pro země, kam se migruje a neprospívá ani migrantům.
  3. Média lžou. I když občas i slepé kuře najde zrno. Každou informaci v médiích je nutné prověřovat.
  4. Lokální je lepší než globální. Obrovské firmy, které přelévají kapitál ze země do země, jsou pro společnost škodlivé. Mají příliš velký vliv a prosadí si jakoukoliv úpravu legislativy na jakékoliv úrovni. Ničí to tržní prostředí, ničí to malůé a poctivé firmy, které nemají šanci korporátům konkurovat.
  5. Rusko není říše zla. Je to velká země, která se vyvíjí a my se na tuto zemi nedíváme objektivně, což nás poškozuje.
  6. Demokracie v západních zemích je mrtvá. Zfalšované volby v USA, neobjektivní média, cenzura a zastrašování všude, kam se podíváš, ničí poslední zbytky demokracie. Nelze mluvit o férových politických soubojích, kdy si lidé ve volbách vybírají své zástupce.
  7. Ukrajina je jen nástrojem USA a globálního kapitálu. Cílem je zničit Rusko. Že se tak děje za cenu totálního rozvratu Ukrajiny jako takové a s velkými oběťmi u ukrajinského obyvatelstva, je nechutné.
  8. Lidé jsou většinou hloupí a nezodpovědní. Pokud jim někdo nešáhne na požitky, nezačnou se chovat rozumně sami od sebe.
  9. Evropská unie je byrokratický moloch, který nikomu neprospívá. Jen byrokratům a globálnímu kapitálu, který využívá blbosti a úplatnosti evropských politiků ke svým cílům. A jaké cíle to jsou? Oslabit Evropu, rozbít spolupráci jednotlivých zemí a Ruska, udělat z lidí otroky, aby se nechali opakovaně napíchávat vakcínami, zbavit je hotovosti a očipovat je kvůli absolutní kontrole.
  10. Lidé, kteří věří propagandě a nezjistí si nic o skutečné realitě, jsou dementi.

Howgh!

 

evahrindova.cz

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (49 votes, average: 4,63 out of 5)
Loading...
116 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)