26.4.2022
Kategorie: Multikulturní soužití

Opravdu potřebujeme masovou migraci do Evropy? Aneb o největší dezinformaci dneška …

Sdílejte článek:

MARIE DIVIŠOVÁ

Politici stále odůvodňují potřebu imigrace vymíráním obyvatelstva. Ale proč by se vlastně měl stále zvyšovat počet obyvatel?  S oblibou se žongluje s počty “neproduktivních” státních zaměstnanců, které jakoby živí ti produktivní v průmyslu. Jenže to je typická demagogie.  Stačí si najít na google fotky z automobilových závodů z meziválečných roků – na pásu se snaží stovky lidi – šroubuji, barví, svařuji atd. Dnes reportáž ze stejného závodu vypadá tak, že se vynořují robotická chapadla a dělaji většinu toho, co dřív dělali řemeslníci a nahoře z velínu to kontrolují dva lidé. Na výrobu čehokoliv je dnes potřeba zlomek lidí, kteří danou věc vyráběli před půl stoletím.

Za první republiky se počitalo v zemědělství, že jeden člověk zvládne obdělat 3-5 hektarů půdy. Dnes se stroji zvládne 10x tolik. Takze i nižší počet pracovně aktivních lidí zvládne bez problémů uživit více neproduktivních, kteří žijí “z našich daní”  – důchodců, dětí, učitelů, lékařů ad.
.
Navíc – v celé Evropě je spousta nezaměstnaných, zejména mladých lidí. Ale tito mladí lidé se nad spoustou zaměstnání jenom ušklíbnou, odmítají dělat manuální práce a další, které považují za podřadné – kromě jiného také proto, že jsou mizerně zaplacené. Vystudují vysokou školu s nesmyslným zaměřením, tam se poflakují do 30 roků a pak se diví, že musí jít dělat číšníka, servírku nebo do skladu.
.
Migranti navíc nic neřeší – většina je funkčně negramotná, neumí jazyk, i ti, kdo mají vzdělání, tak píší arabským písmem, neovládají latinku. Mají svůj rodinný režim – žena je s dětmi doma, těch dětí je 5, pracuje jenom muž, takže nepříznivý poměr aktivních lidí je u nich ještě horší – 1:6 i více. Pro většinu zaměstnání jsou totálně nepoužitelní, takže finálně ze státu jenom tyjí různé podpory a poměr aktivních a neaktivních jenom dále zhoršují. A tyhle poměry se nemění ani ve třetí generaci po příchodu do Evropy.
.
Řešení je v tom, aby se evropská společnost vrátila nohama na zem, aby se “běloši” přestali ofrňovat nad fyzickou prací, aby byli slušně zaplaceni lidé v různých pomocných zaměstnáních, v továrnách na pásu, ve skladech, v úklidu, v péči o děti a seniory.
.
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
14 komentářů