29.3.2022
Kategorie: Společnost

Valečna Ukraina

Sdílejte článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

Tuž sem dopsal tu ostravsko-žydovsku anabazu, sednul v Hispaňole na letadlo, přistal v Lisabonu a dozvěděl se, že začala specialni operace. Teda sorry, to se može řikat v Lisabonu, tu ne, tu se za to zavira. Chtěl sem řict invaze.

No prostě ta valka, keru hodny, ukrajinsky mluvici Ukrajinec zahajil v roce 2014 protiterorystycku operaci proti zlemu, rusky mluvicimu Ukrajincovi kery nechtěl mluvit ukrajinsky, osum roku ju uspěšně provozoval, pak přišel Rus, bez dovoleni překročil hranicu a fčil žene ty zle rusky mluvici Ukrajince proti tym hodnym ukrajinsky mluvicim Ukrajincum, keři to tenkrat začali. Cyp aby se v tym vyznal, že?

Ale ja nemam čas zabyvat se tym, co se robi v cele obrovske Ukrajině, a tak sem se stavil tam, kaj to mam rad, kaj se citim možna lip jak v Praglu, kaj to mam z Gorol a Čantoryje rozhodně bliž jak do Praglu a kaj žiju Ukrajinci, keři si řikaju Rusíni, což mimochodem Kyjev stejně neuznava, zakazuje a koleduje si tym o dalši problem.

Ale to bych neřešil, nechcu provokovat. Enem chcu ukazat, že na Podkarpatske Rusi je furt fajně a byla by chyba podlehat propagandě.

Bo neni Rusin jako Rus, a neni pročeska Podkarpatska Rus jako proruska Mariupol.

 

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 4,59 out of 5)
Loading...
60 komentářů