V odpovědi na žádost, kterou podal server TheBlaze, odhalilo Ministerstvo zdravotnictví a sociálních věcí (Department of Health and Human Services (HHS)), že zaplatilo reklamní kampaň u hlavních zpravodajských sítí, jako jsou ABC, CBS a NBC, a také od zpravodajských stanic kabelové televize Fox News, CNN a MSNBC, starších mediálních publikací, jako jsou New York Post, Los Angeles Times a Washington Post, digitálních mediálních společností, jako jsou BuzzFeed News a Newsmax, a stovek místních novin a televizních stanic. (zdroj)

„Tato média byla zveřejnila dohromady bezpočet článků a videí týkajících se vakcíny, které byly téměř shodně pozitivní, pokud jde o účinnost i bezpečnost vakcíny,“ uvedl server TheBlaze.

Dokumenty dále ukazují, že administrativa Joa Bidena (Demokraté) nakoupila reklamy v televizi, rozhlase, tisku a na sociálních sítích s cílem „vybudovat důvěru lidí v očkování, přičemž toto úsilí načasovala s rostoucí dostupností vakcín,“ uvádí The Blaze media.

V těchto médiích rovněž vystupovali „vlivní lidé“ z „komunit těžce zasažených covidem-19“ a „odborníci“, jako hlavní lékařský poradce Bílého domu Dr. Anthony Fauci a další akademici, kteří poskytovali rozhovory a propagovali očkování ve zprávách pod shodným narativem „vakcinace je naším nejlepším nástrojem proti viru“.

„Vakcinace je naším nejlepším nástrojem proti viru,“ uvedla mluvčí Bílého domu Jen Psakiová 7. března 2022 v reakci na postup vládu státu Florida, která se rozhodla oficiálně doporučit, aby se zdravé děti nenechávaly očkovat proti covidu-19.

„Floridské ministerstvo zdravotnictví bude prvním státním [úřadem], který oficiálně nedoporučí očkování zdravých dětí vakcínou proti covidu-19,“ uvedl Ladapo. Více…

Mluvčí Bílého domu dodala, že floridská politika „rozhodně není“ dobrá, a naznačila, že jde o součást vzorce některých úředníků, kteří „zpochybňují očkování“.

Shodně hovoří také české Ministerstvo zdravotnictví. „Očkování proti onemocnění covid-19 představuje tu nejvyšší ochranu před vážným průběhem onemocnění a zároveň nejefektivnější nástroj řešení pandemie,“ sdělil tiskový mluvčí Ministerstva zdravotnictví České republiky Ondřej Jakob deníku Epoch Times 14. ledna 2022.