17.2.2022
Kategorie: Ze světa

Trudeauova státní média označují ‚svobodu‘ za ‚krajně pravicový‘ koncept

Sdílejte článek:

REFORMY.CZ

Den předtím, než kanadský ministerský předseda Justin Trudeau vyhlásil stanné právo, aby mohl protesty proti povinnému očkování rozdrtit, vydal kanál státních médií CBC materiál tvrdící, že ‚svoboda‘ je teď „krajně pravicový“ koncept.

Článek z CBC argumentuje, že svoboda je teď „beztvarým výrazem“ a je „otevřená interpretaci,“ což dokladovali jejím používáním kanadským kamionovým konvojem, o kterém tento článek tvrdí, že je krajně pravicovým hnutím.

CBC cituje Barbaru Perry, ředitelku Centra nenávisti, zaujatosti a extremismu na Technické univerzitě v Ontariu, která tvrdí, že svoboda „je výrazem souznění. Můžete ji definovat a chápat i docela manipulovat způsobem, který se vám hodí a je pro vás využitelný z vašeho hlediska.“

Perry vytáhla, jak je to v těchto situacích vždy nutné, i nepokoje z Kapitolu 6. ledna po neuznávaném nástupu prezidenta Bidena, kdy prohlašovala: „Myslím, že bychom si proto při chápání uvedeného možná mohli vzít určitou inspiraci z toho, co jsme viděli během minulého asi roku a půl v USA před posledními volbami a při událostech z 6. ledna.“

„U krajní pravice se lidská svoboda často překládá, jako počínání někoho, kdo odmítá být vázán normami rovnosti, zacházení se všemi lidmi rovným způsobem nebo normami nápravy nerovnosti,“ říká Elisabetz Anker, autorka Hnusné svobody.

Anker prohlašuje: „U krajní pravice se lidská svoboda často překládá, jako počínání někoho, kdo odmítá být vázán normami rovnosti, zacházení se všemi lidmi rovným způsobem nebo normami nápravy nerovnosti, ať už u pokusů o nápravu rasové diskriminace nebo genderové diskriminace.“

„Profesorka“ rovněž říká, že když pravičáci uplatňují svá práva, tak je to „porušením svobody,“ což snadno může vést k ohrožení a k diskriminaci a být anti-demokratické.

CBC je ta samá mediální síť, která protlačuje všemožné ulítlé dezinformace včetně tvrzení, že ti kamioňáci jsou ve skutečnosti ruští agenti.

Další kanadský mediální kanál Globe & Mail také naskočil na tribunu vykřikujících ‚svoboda je nenávist‘ tímto výplodem:

Také spisovatel Gary Mason prohlašuje, že svoboda je „slovem, které se stalo kódem pro politiku bělošské identity a krajně pravicovou zbraní nasazovanou v kulturních válkách,“ kdy dodal, že „v minulosti to ale ne vždy (na rozdíl od současnosti) bylo pojmem uzurpovaným za účelem sobectví a zlovolných účelů.“

Nebo možná by svoboda mohla být i právo protestovat a říci ne, když se vás vláda pokouší donutit, abyste prodělali lékařský zákrok?

Kanadská Asociace občanských práv reagovala na Trudeauovo vyhlášení Stanného práva a na zprávy, že bankovní účty příznivců konvoje se zmrazují:

V jejich prohlášení se také uvádí: „Federální vláda nedosáhla prahu nezbytného k vyhlášení Stanného práva. Tento zákon pro to nastavuje jasné a vysoké standardy a to z dobrých důvodů: Tento zákon totiž vládě umožňuje, aby obešla řádné demokratické procedury. A tyto standardy splněny nebyly.“

Bývalý konzervativní kanadský ministerský předseda Pierre Poilievre v pondělí Trudeaua káral a vyzýval k ukončení COVIDOVÝCH restrikcí a zastavil trestání Kanaďanů, kteří se dožadují, aby jim jejich svobody vrátili.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...