3.2.2022
Kategorie: Kultura a tipy

Top 5 Českých krypto youtůberů

Sdílejte článek:

V dnešní době již kolem sebe slýcháme čím dál tím častěji o různých kryptoměnách a tématech s nimi spojenými. I ti největší analfabeti již někdy ve svém životě slyšeli slovo Bitcoin. Mimochodem když už se bavíme o Bitcoinu, už jste slyšeli o platformě Bitcoin Evolution?

Pokud se teprve chystáte ponořit do tématiky zvané kryptoměna nebo jste již v tomto oboru zkušený a chcete se dozvědět něco navíc. Skvělým edukačním nástrojem jsou videa na YouTube a dnes se podíváme, které kanály se vyplatí sledovat, pokud se chcete dozvědět něco o světě kryptoměny. Níže pro Vás máme náš výběr pěti českých kanálů, které se z našeho pohledu zajímavé a rozhodně byste je neměli minout.

 

  • Bitcoinovej kanál

Tento kanál je nejspíše nejsledovanějším z kanálů, které jsou u nás na výběr. Jak již název napovídá, tak prvotní myšlenkou bylo přinést českému divákovi povědomí o Bitcoinu jako takovém. Postupem času však Bitcoinovej kanál začal růst a v tuto chvíli již pokrývá většinu témat spojených se světem kryptoměny. Můžeme Vám ho vřele doporučit, pokud se chcete dozvědět o bitcoinu od úplného začátku, protože autor tohoto kanálu má pokryto většinu témat s bitcoinem spojenými.

Jeho videa vychází téměř na denní bázi a vždy se zabývají aktuální tématiku ze světa Bitcoinu a dalších měn. Navíc se na tomto kanále pravidelně vysílají live-streamy ve kterých vystupují zajímaví hosté z české krypto scény.

Můžeme říct, že Bitcoinovej kanál je taková krypto wikipedia ve video formě.

 

  • Krypto Mates

Dalším kanálem, který je velmi populární na české scéně je Krypto Mates. Mates snaží přiblížit tématiku kryptoměn v kratších formátech. Avšak i tak mají jeho videa velkou popularitu. Mates studuje ekonomiku na vysoké škole, a tak se alespoň z jeho videí můžete leccos přiučit. Stejně jako Bitcoinovej kanál se Matěj zaobírá vždy žhavými tématy, které se odehrávají ve světě Kryptoměn. Ať už se je to analýza vývoje cen, predikce či novinky ohledně technologií spojených s kryptoměnami. Na své si přijdou jak nováčci, tak zkušení matadoři, pro které je Bitcoin denní chléb.

Pokud jste se již dostatečně informovali o světě Bitcoinu a přemýšlíte nad svojí první koupí můžete vyzkoušet ověřenou platformu pro nákup Bitcoin Evolution.

 

  • Paralelní Polis

Do třetice tu máme velmi zajímavý kanál a tím je Paralelní Polis. Tento kanál jde ruku v ruce se stejnojmennou organizací, která vychází z konceptu Václava Bendy. Polis v řečtině znamená město nebo městský stát a jak již tento název značí, tak tu jde o něco více než jenom o tvoření clickbait videí. Jedná se o spolek, který se snaží pomocí kryptoměny zcela osvobodit od fiat měny a peněz, tak jak je známe, a především se vymanit z pod kontroly státu.

Tento spolek má celou svoji budovu na Praze 7 a co je na ní tak zajímavé? Například kavárna, která jako první svého druhu přijímá pouze platby v kryptoměně. Dále zde můžete nalézt školící středisko, Institut Kryptoanarchie a mnoho dalšího.

Právě tomuto konceptu a se věnují videa na kanálu Paralelní Polis. Určitě Vám doporučíme tento kanál navštívit, jelikož tam naleznete mnoho užitečných informací o kryptoměnách obecně a také ve spojení s ekonomickými tématy a mnoho dalšího.

 

  • KryptoVláďa

Jako čtvrtého jsme si vybrali Vláďu a jeho krypto kanál. Vláďa není úplně mainstreamový autor jako například Bitcoinovej kanál, ale i tak má mnoho příznivců. Věnuje se více tématům jako je decentralizace financí a jde více do hloubky ve věcech s nimi spojenými. Právě Vláďa se snaží ukázat lidem, jak je možné implementovat kryptoměny do každodenního života a jak je využít například při placení. Pokud se chcete dozvědět něco o jiných měnách, než jsou Bitcoin a Ethereum, tak Vám doporučujeme právě tento kanál.

 

  • Čeněk Stýblo

Na závěr máme trochu odlehčení. Určitě si vzpomínáte na známý českých kanál pod názvem ViralBrothers. Právě Čeněk stojí stojí za konceptem videí jako byly Debilní Kecy a další prankové formáty. Po ukončení činnosti ViralBrothers se Čeněk rozhodl investovat peníze získané z této tvorby do kryptoměn.

Byl tedy jako jeden z prvních Čechů, kteří propagovali Bitcoin a další kryptoměny. Díky jeho rozhodnutí investovat do kryptoměn v jejich začátku rychle zbohatl a dostal se do povědomí na českém krypto Youtubu. Jeho videa slouží spíše jako zábava na odreagování, však jednou za čas se Vám jeho videa určitě budou líbit. 

(PR)

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 2,33 out of 5)
Loading...