18.1.2022
Kategorie: Ze světa

Djokovičovi hrozí stop na Roland Garros i ve Wimbledonu

Sdílejte článek:

COM

Srbskému tenistovi Novakovi Djokovičovi hrozí, že se nebude moci představit ani na třetím grandslamovém turnaji sezóny ve Wimbledonu. Djokoviče v neděli deportovali z Melbourne, kde tamní federální soud znemožnil jeho obhajobu titulu na Australian Open.
 

Kromě toho francouzská vláda plánuje zabránit soutěžení na svém území nezaočkovaným sportovcům, což by v případě Djokoviče znamenalo, že by nemohl startovat na Roland Garros.

“Ve Velké Británii sice mohou neočkovaní sportovci trénovat i hrát, to však Djokovičovi neposkytuje žádnou záruku, že se ve Wimbledonu nakonec představí,” informoval portál mirror.co.uk.

Devítinásobný šampion Australian Open přišel poprvé o vízum ještě 6. ledna krátce po příletu do Melbourne, když pohraniční úřady usoudily, že nesplňuje podmínky vstupu do země. Djokovič pak strávil několik dní v zařízení pro imigranty, ale později uspěl s odvoláním na prvoinstančním soudu a začal s tréninkem. 

Australský ministr pro imigraci Alex Hawke však v pátek využil své zvláštní pravomoci a opětovně tenistovi zrušil vízum. Djokovič chtěl bojovat o rekordní 21. grandslamový titul v kariéře, ale v neděli neuspěl s odvoláním proti zrušení víza a musel opustit zemi.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 4,47 out of 5)
Loading...