9.1.2022
Kategorie: Ze světa

Před volbami 2021 oslavovaná Kamala Harris se stala nejneoblíbenější viceprezidentkou USA

Sdílejte článek:

ROMAN BEDNÁR

Mnozí američtí politologové předpovídali euforicky po rozporuplném volebním výsledku, kdy se prezidentem USA stal Joe Biden, že po něm se stane Kamala Harris jako první žena prezidentkou USA. Média Demokratů ji vynášela přímo až do nebe a tvrdila, že právě ona má ty nejlepší předpoklady, aby sjednotila nesmírně rozpolcenou společnost USA. Dávali jí takové nadnesené charakterové atributy, jakými v minulosti nikdy nedisponovala.

Krátce po jejím nástupu do funkce viceprezidentky ji zahrnul nejvyššími chvalozpěvy i renomovaný americký magazín Time v článku s názvem „Fascinující historie první ženy našeho národa, která se stala viceprezidentkou.

Velmi rychle se ale ukázalo, že za oslavnými řečmi amerických médií na adresu viceprezidentky Harris nestály žádné tomu adekvátní její činy.

Její oblíbenost neustále klesala a v současnosti je s ní spokojeno jen 37,9 procent občanů USA. To je za posledních 50 let nejnižší oblíbenost osoby ve funkci viceprezidenta USA.

V poslední době se stále častěji objevují v amerických médiích informace o jejím údajně chaotickém způsobu práce v jejím vysokém úřadě, o jejích zaměstnancích, kteří dávají výpověď, neboť se od ní chtějí osvobodit.

Množí se i zprávy o jejích neshodách s Joe Bidenem a množí se také články o jejím selhání právě při těch úkolech, o kterých se již před volbami vědělo, že když se stane viceprezidentkou, tak jimi bude pověřena. Měla optimálně vyřešit problémy s migrací a postarat se o reformu volebního práva – samozřejmě upraveného ve prospěch Demokratů.

Demokraty znepokojuje stále více to, že i veřejnost už začala vnímat jako diletantsky se chová a koná Harris ve své funkci viceprezidentky. A znervózňuje je i to, že ji už začala kritizovat i některá vládní média, což má za následek už nyní ztrátu přízně nejednoho voliče Demokratů.

Joe Biden ji nominoval do funkce jen proto, aby mu v předvolebním boji pomohla získat hlasy co nejvíce žen a hlasy co nejvíce barevných Američanů.

Teď už ale velmi mnohé poukazuje na to, že hvězda jejího štěstí zhasla dříve, než začala jasně zářit.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...