16.12.2021
Kategorie: Kultura a tipy

PODIVNÉ PŘÍBĚHY

Sdílejte článek:

Autor: Olga Ajvazová

Jak dopadne první lidské klonování, láska muže k vidině, vzpoura počítačů či pobyt moderní ženy v bájné Atlantidě? Jaký bude svět v roce 2084?

Chtěli byste vcházet do obrazů slavných mistrů, setkávat se s postavami z proslulých literárních děl nebo vyslechnout tajemnou osobu, schopnou ovlivňovat osud? Lákalo by vás putovat po bizarně krásných planetách? O tom všem i mnohých dalších zajímavých a neobvyklých tématech se dočtete ve třiatřiceti povídkách, odehrávajících se v nejrůznějších zemích světa, ve vesmíru a na surreálních místech. Některé lze zařadit k žánrům fantastiky, jiné jsou inspirované autorčinými cestami, setkáními, tlumočením v různých prostředích. V četných z nich se odráží její zájem o literaturu, výtvarné umění a film. Autorka je občanka Francie a Kanady českého původu. Narodila se v Praze, ale většinu života žije v cizině. Vystudovala filologii na FF UK a má doktorát z literatury. Je sestrou známého pražského spisovatele.

Z recenze:
Nevšední fantaskně laděná povídková sbírka spadá do literárního ranku weird tales se svými neobvyklými a bizarními motivy i širším záběrem napříč žánrovým spektrem. Autorka vezme čtenáře ve svých povídkách na barvitý výlet. Fantastika kráčí ruku v ruce s prózami ovlivněnými autorčinou profesí překladatelky, inspiruje se i jejími častými cestami i rozhledem nejen ve světě umění a kultury a je tak zajímavou přehlídkou vzrušujícího imaginativního vnitřního světa talentované a kultivované spisovatelky.

Kniha vyšla v Praze. Na jejím obalu je část portrétu autorky od Josefa Lieslera.

OBAL KNIHY1

(PR)

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...