13.12.2021
Kategorie: Multikulturní soužití

Jakou barvu má Ježíšek

Sdílejte článek:

MILENA DOUŠKOVÁ

Přišla jsem domu urvaná jak borůvka a nasraná jak čert. Celý den mi vnucují média pořád dokola jednu větu. Odstraňte sochy bílého Ježíše, protože je to je jen nadvláda bílých lidí. Ovšem podle černých aktivistů. Kdopak je ten bláznivý aktivista Shaun King, který se nechal slyšet, že veškeré sochy představující Ježíše jako bílého muže by měly být odstraněny. Zase jeden z těch, co za peníze vede svůj národ do zbytečného a hloupého boje. Nakonec se do toho zamíchá celý svět. Všichni dostaneme navzájem přes držku a třeba to přežije pár Čechů akorát tak na žebřiňák jak nám kdysi předpověděli.

Černý aktivista vyzývá k ničení soch Ježíše Krista

„Běloši potřebují bílého Ježíše,“ řekl King.

„Zaútočte na jejího bílého Ježíše a zaútočíte na její víru samotnou,“ dodal.

„Všechny formy umění, které představují Ježíše jako bílého muže, jsou jen důkazem bílé nadvlády a rasistickou propagandou,“ dorazil svoje hlouposti.

Doma jsem si stoupla k stolku kde mám Bibli po dědečkovi a Kancionál po babičce. Jak tak listuji starými, památnými knihami, tak mi hlavou prolétne, co na to asi říká Pantatík Bůh. Ještě jsem myšlenku nezpracovala, kolem mne se utvořil obláček a už mne vezl pořádným fofrem do Ráje. Vyklopil mě před Božím trůnem a odplachtil.

Dívám se na Boha a vůbec se mi nechce začít a v tom se ozve Boží hlas:

„Tak copak chceš zase vědět holka zvědavá,“ ozval se Bůh

„No co asi. To co hýbe tím naším světem. Všichni se hádají jakou barvu má tvůj syn a já vlastně taky nevím jak vypadá. Pořád mě taháš nahoru, ale Ježíše jsem ještě neviděla. On mě nemá rád nebo se pořád schovává,“ vyhrkla jsem jednou větou.

„Co by se schovával, jen je pořád jako malý. Pořád věří, že se napravíte, že se budete milovat, kašlat na majetek a žít podle Desatera, jak jsem vás to učil. Tak celá staletí běhá po světě a pořád všechny přesvědčuje aby se neprali a měli se rádi, ale je to rok od roku horší. Ono mu nestačí, že ho ukřižovali. Každou chvilku ho někdo zbije, posmívají se mu a dokonce ho Mili, jen si to představ, zavřeli do blázince.“

„No jo no, ale pořád nevím jak vypadá. Hele Pantatíku aspoň mi řekni jakou má barvu. Máma byla židovka, ty jsi táta a zastoupil tě Duch svatý. Tak máma byla snědší a tmavé vlasy. Duch je neviditelný a ty na sebe bereš lidskou podobu když tě někdy vidím. Jak ale vypadáš, to se raději neptám a vlastně to ani nechci vědět.“

„Teď jsi na to kápla Mili. Ježíš je všechno co chcete. Ježíš může vypadat jak chce a ztratit se mezi bílými, černými, rudými, žlutými, hnědými a nikdo ho nepozná. Já jsem pro Bůh pro všechny a je jedno jestli mi někdo říká Bože, Alláhu, nebo Buddho, či se modlí k přírodě. Já jsem všude, ve všem a nebo také nikdo a v ničem. Je jedno jakou podobu nám dáte, k čemu se modlíte a dokonce i v co věříte. Záleží jen na jednom. Jak prožijete svůj život. Jestli jste dobrý, nebo špatný člověk. Je opravdu jedno jaké chrámy, kostely a dokonce celá města nám postavíte, protože tam nesídlíme. Jsme všude okolo vás, ale nedokázali jsme vás naučit nic,“ posmutněl Bůh.

„Dal jsem vám duši a o tu se máte starat. Pokud se o ni postaráte dobře, bude na svět krásně, jako v ráji. Když ji zaplňujete zlobou, bude svět takový jako ta vaše duše,“ chápeš?

„Chápu, jsem ráda, že si mě pozval na návštěvu. Jedno ale vím jistě. Boření svatostánků je špatně. Je to něco co nás formovalo a kam si lidé chodí pro útěchu. Každý z nás žije v nějakém přesvědčení a nikdo jiný nemá právo mu ho brát“, ukončila jsem hovor nasedla na obláček a jela domů.

Za mnou se neslo Boží:

„No vidíš Mili, teď jsi na to zase kápla. Každý má druhému dělat tak, co sám by chtěl, aby se mu od druhého dělo.“

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 4,68 out of 5)
Loading...