3.12.2021
Kategorie: Exklusivně pro PP, Historie

George Soros: Příkladová studie psychopatologie příslušníků mocenské elity

Sdílejte článek:

MICHAL BRAND

George Soros se narodil roku 1930 v židovské rodině v Maďarsku. Podle jeho vlastních slov byla jeho židovská matka silná antisemitka, nenávidějící židovství. (Jen drobná perlička.)

V roce 1944 se otec George Sorose rozhodl tajně ho svěřit do cizí rodiny, zřejmě aby ho pod falešnou identitou ochránil před transportem do plynu.

George Soros v nové rodině pracoval na zabavování majetku židům odesílaným z Maďarska do plynových komor v Auschwitz.

Není zcela jasné, proč vlastně otec George Sorose použil tuto „fintu“, když on sám patrně nebyl transportován z Maďarska. Oficiální údaje wikipedie nijak nezmiňují, že by otec George Sorose byl transportován a že by skončil v nějakém koncentračním táboře.

Je pro mne proto nepochopitelné, proč byl malý George poslán do cizí rodiny pod falešnou identitou, když jeho vlastní rodina pod původní identitou nebyla transportována ani jinak tvrdě postižena.

Ale jen detail.

Později se George Soros vyjádřil ke své spolupráci s nacisty na zabavování majetku Židů odesílaných z Maďarska do plynových komor.

Necítí absolutně žádné výčitky svědomí a dokonce používá známou „obhajobu“ esesáků z koncentračních táborů – ‚kdybych to nedělal já, dělal by to někdo jiný‘.

KROFT: You watched lots of people get shipped off to the death camps.

SOROS: Right. I was 14 years old. And I would say that that’s when my character was made.

KROFT: In what way?

SOROS (se spokojeným, přímo nadšeným úsměvem): That one should think ahead. One should understand and—and anticipate events and when—when one is threatened. It was a tremendous threat of evil. I mean, it was a—a very personal experience of evil. . . .

KROFT: I mean, that’s—that sounds like an experience that would send lots of people to the psychiatric couch for many, many years. Was it difficult?

SOROS (opět s nadšeným úsměvem): Not—not at all. Not at all. Maybe as a child you don’t—you don’t see the connection. But it was—it created no—no problem at all.

KROFT: No feeling of guilt?

SOROS: No.

KROFT: For example that, “I’m Jewish and here I am, watching these people go. I could just as easily be there. I should be there.” None of that?

SOROS: Well, of course I c— I could be on the other side or I could be the one from whom the thing is being taken away. But there was no sense that I shouldn’t be there, because that was—well, actually, in a funny way, it’s just like in markets(opět s úplně nadšeným úsměvem) —that if I weren’t there—of course, I wasn’t doing it, but somebody else would—would—would be taking it away anyhow. And it was the—whether I was there or not, I was only a spectator, the property was being taken away. So the—I had no role in taking away that property. So I had no sense of guilt.

Čas 7:04 a dále

V jiném rozhovoru Geroge Soros výslovně uvedl, že rok 1944, rok nacistické okupace Maďarska byl nejšťastnější rok jeho života. Rok, kdy bylo do plynových komor odesláno více než 400 tisíc maďarských Židů, tento rok je pro George Sorose nejšťastnější rok života.

(Maďarsko bylo okupováno 19.března 1944 a od poloviny května probíhaly masové deportace Židů z Maďarska a jejich vyhlazování v plynových komorách, zejm. v Auschwitz.

„Nejšťastnější rok mého života“, říká George Soros.

Rozhovor, kde George Soros uvedl doslova do písmene, že to byl nejšťastnější rok jeho života, rok nacistické okupace Maďarska a rok zplynování 430 000 maďarských Židů, jejichž majetek Geroge Soros pomáhal zabavovat, se nám příliš nezachoval.

Zvukový záznam je k dispozici zde:

SOROS: It was actually probably the happiest year of my life, that year of German occupation. For me, it was a very positive experience. It’s a strange thing because you see incredible suffering around you and the fact you are in considerable danger yourself. But you’re 14 years old and you don’t believe that it can actually touch you. You have a belief in yourself. You have a belief in your father. It’s a very happy-making exhilarating experience.

A ve vysílání FoxNews v roce 2010 byl tento výrok George Sorose také výslovně uveden.

Ale příslušná stránka FoxNews byla mezitím smazána, stejně jako videa třídílného pořadu o Georgu Sorosovi.

Nicméně, jak už to bývá, nic z internetu nezmizí úplně.

Takže existuje archivní kopie původní stránky FoxNews, kde můžete snadno ověřit pravdivost uvedené věty „Rok nacistické okupace [a rok zplynování 430 000 maďarských Židů] byl nejšťastnější rok mého života.“

Aby bylo jasno – naprosto neodsuzuji George Sorose, že jako 14-ti letý židovský kluk dělal, co dělal. Kdybych byl na jeho místě, na místě 14-ti letého židovského kluka, nejspíše bych se nerozpakoval také se podílet na zabavování majetku Židů transportovaných do plynu. Asi bych udělal cokoli, abych si zachránil vlastní život.

Ale doufám, opravdu doufám, že bych se tomu po válce nesmál.

Doufám, opravdu doufám, že bych se nepochechtával a že bych neříkal, že absolutně nemám žádné výčitky svědomí.

Doufám, opravdu doufám, že bych se za to, že bych se za sebe styděl.

A snad mohu říci, že bych rok nacistické okupace a rok vyvraždění 430 000 maďarských Židů nikdy, ale opravdu NIKDY neoznačil za nejšťastnější rok svého života.

Ale George Soros se nestydí, pochechtává se, vyvražďování statisíců Židů má za vynikající životní zkušenost a právě za „nejšťastnější rok života“.

Horší než chucpe.

Myslíte si, že lidé, kteří uvažují jako George Soros, to s Vámi mohou myslet třeba jen minimálně dobře?

Ano?

Tak spěte dál…..

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (32 votes, average: 4,91 out of 5)
Loading...