1.12.2021
Kategorie: Společnost

Proč má Švédsko nejnižší počet infekcí v EU, ačkoli nemělo žádné lockdowny ani tvrdá opatření?

Sdílejte článek:

ROMAN BEDNÁR

Podle německé ntv stoupá téměř všude v Evropě počet korona onemocnění, někde až dramaticky – ne však ve Švédsku. A přestože ve Švédsku nejsou fakticky téměř žádná korona omezení a nebyl tam ani žádný lockdown, tak je v zemi nejnižší incidence. A výraz povinnost očkování – jak to v Německu neustále agresivně žádá šéf bavorské vlády Markus Söder – je tam doslova neznámým pojmem.

Proč je tomu ve Švédsku tak, to neumí vysvětlit žádný ze systémových německých virologů, kteří se dožadují zavedení ještě tvrdších opatření a také povinného očkování – na rozdíl například od profesora Sucharita Bhakdiho, který byl od začátku proti lockdownům a tvrdým opatřením a kdyby to od něj záleželo, tak by byl od začátku zavedl i v Německu švédský model boje s koronou.

V Německu je v současnosti týdenní incidence 400 korona-nových infekcí na 100 000 obyvatel. V Rakousku a Česku je tato hodnota již více než 1000. Jen ve Švédsku je to kolem 60. A tendence je nestoupající.

Najednou se v Německu i Rakousku, kde systémová média švédský model ještě v létě zatracovala a předpovídala zemi koronovou katastrofu, píše a mluví o Švédsku obdivně a média už mlčí o tom, co psala ještě v létě.

Švédové si užívají plnou svobodu a nikdo jim nesahá na jejich občanská práva.

Pokusím se zdůvodnit, proč Švédsko „korona obchází“.

Důležitý faktor je velmi nízká hustota obyvatelstva – jen 25 lidí na čtvereční kilometr. Dalším důležitým faktorem je mimořádná spojitost lidí s přírodou a z toho vyplývající zdravý způsob života.

Švédsko zavedlo již dříve extrémně tvrdý zákaz kouření a do roku 2025 bude celá země prostorem, kde bude kouření zakázáno. Velká většina Švédů už i nyní kouření odmítá a v zemi velmi mnoho Švédů pokládá kouření za něco asociálního. Kdo nekouří a nepije alkohol, ten má zpravidla i mnohem lepší imunitní systém, než ten, kdo holduje cigaretám a alkoholu. A Švédové užívají alkohol podstatně méně, než je tomu v jižní, střední a západní Evropě.

Švédové mají také celkově lepší životosprávu a velmi dbají na zdraví a hodně sportují. To vše posiluje organizmus a imunitní systém.

Ještě dodám, že k 11. listopadu bylo ve Švédsku kompletně očkováno proti Covidu 68 procent obyvatelstva a právě tolik i v Německu. I z toho jasně vidět, že očkování vůbec není rozhodujícím faktorem při ochraně proti Covidu, jak to tvrdí politici a systémoví virologové.

 

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 4,57 out of 5)
Loading...