9.11.2021
Kategorie: Multikulturní soužití

Zá-lan-do aneb pozitivní rasismus v reklamách

Sdílejte článek:

SIMON R.

V první řadě se chci distancovat od jakékoliv propagace jakékoliv společnosti či výrobku a mým účelem zde není dělat komukoliv reklamu. I když negativní.

Pokud zde nějakou společnost zmíním tak pouze, abych svůj článek nějakým způsobem ozdrojoval a nikterak nepřekrucoval pravdu.

Dnes jsem si na chvíli zapnul televizi a uviděl jsem novou reklamu na irskou whiskey. Nebudu jmenovat název, ale všem je vám jistě jasné o kterou whiskey jde. Z těch irských si jich reklamu v naší televizi může dovolit pouze jedna. Černoch s bělochem tam v jedné části hráli dámu. Černoch měl bílé kamínky a běloch černé. Proč? Protože, kdyby měl černoch černé kamínky tak to bude „rasystycky“. Problémem je, že braní rasy v potaz je rasistické jakbysmet. Pokud udělám něco, abych zvýhodnil černouška v reklamě (první tah mají bílí) a nevypadal jako rasista, tak tím poukazuji na to, že barvu kůže nějak vnímám a tím pádem jsem opět za rasistu. Příjde nějaká černá feministka nebo nějaké to bílé neomarxistické nonbinární libero a označí mě za rasistu, protože se k černouškovi chovám blahosklonně. Dva černoši by byla snaha zalíbit se minoritám a dva běloši jsou jasný rasismus, protože tam není žádná černá repre.

Ať udělá bílý člověk cokoliv. Vždy si na něj černoušek najde onu příslovečnou hůl. Například firma Apple vytvořila rasově a genderově vyvážené emoji (chcete-li smajlíky). Zatímco spousta liberálů tento krok uvítala, najdou se i tací jako jistá samozvaná afroamerická „spisovatelka“ Paige Tuttová, která pro Washington Post napsala článek, kde si na tento krok od Applu stěžuje.

Nebudu jí citovat, pouze parafrázovat, ale vadí jí, že pár lidí využívá smajlíky k rasistickým výrokům. Že jí její bílý kamarád posílá černé anděly (kamarád má asi rád holky z Nestlé) a že je pod strašným tlakem, protože teď musí posílat černé verze emotikonů, aby vyjádřila svou black pride. Dělej čertu dobře, peklem se ti odmění.

Dnes je prostě moderní nikoho neurazit a chovat se ke všem stejně. Nicméně přes to, že v naší společnosti existují rovné podmínky, neomarxisté usilují o to, aby byly i rovné výsledky. To v praxi znamená, že v inkluzivním vzdělání dostanou jedničku jak Vojtěch, co se šrotí před každým testem tak Aladar a Dezidér, kteří jsou dobří tak akorát na kopání kanálů a na výuku serou, pokud se vůbec do školy dostaví. V práci by to znamenalo, že Toník od CNC stroje bude mít skoro stejnou výplatu jako generální ředitel Martin. Prostě komunismus hadr.

A tak se dostávám k absolutnímu vrcholu řitního alpinismu minoritám v reklamách.

K módním retailům. Všimli jste si, kolik minorit narvou do módních katalogů, bez ohledu na homogenní demografii našich východoevropských zemí jakými jsou Česko, Polsko nebo Maďarsko?? Kolik máme v naší zemi Muslimů nebo černochů? Dohromady dají tak jedno promile. Přesto se na nás z televize usmívá opička ze Senegalu a křičí na nás Za-lan-do!! My nejsme Holandsko, kde je jich tak 10%. My nejsme USA. Není to přirozené nám nutit tento světonázor multikulturalismu. Tohle není Brusel. A Zalando jde o několik kroků dál. V jediné reklamě nám předhodí teplého černocha, tlustou Portorikánku, lezbu a jediný bílý muž je kripl bez nohy a ruky. Jsou toto jejich cílové skupiny? Ne. Kdyby prodávali oblečení pouze těmto lidem, pak by na trhu neobstáli, protože 4% české populace by je nikdy neudržela finančně nad vodou. Ale pokud prodávají ty svoje hadry nám, majoritě, pak by ty jejich reklamy měli mít odpovídající demografické zastoupení. Čili 10 „bílejch“ a jeden token gypsy character Godla. Ať má to tlustý prase z Růžovky na exekuce.

Mimochodem jsem tu jejich stránku navštívil a tak předražené oblečení bych si nikdy nekoupil. Oni tam hodí celý outfit, ve kterém bych vypadal, jako někdo, kdo vybírá kontejnery a chtějí za to desítku. Vlastně i pro takovou socku jako jsem já je tam řešení. Zalando Pre-owned. Což je jen rádoby honosný výraz pro oblečení ze sekáče. To ze zásady nekupuji, protože představa, že nosím tričko, které měsíc před tím nějaká homokláda postříkala svým HIV nasáklým spermatem mi zvedá kufr. Howgh.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (37 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...