2.11.2021
Kategorie: Exklusivně pro PP, Společnost

Jak se vyrojila zodpovědnost a inteligence

Sdílejte článek:

MONIKA HRABÁKOVÁ

hrabákováVážení čtenáři, všimli jste si též, jak se všude kolem nás náhle vyrojily desítky ultra zodpovědných a prudce inteligentních jedinců?  

Máme každý den plná média palcových titulků o tom, jak jsme hloupí, nezodpovědní a jaká jsme skupina ohrožující společnost, když jsme se nenechali očkovat. Máme plné sociální sítě, a to zejména Twitter, rozhořčených příspěvků od těch druhých – zodpovědných a inteligentních občanů – o tom, jak neočkovaní neumírají dostatečně rychle a o tom, jak očkováni jsou ti jediní, jejichž IQ přesáhlo průměrnou hranici 100 bodů a jejichž EQ level a hladina morální zodpovědnosti je ve výši Mont Everestu. 

Paradoxně jsou to přesně tito jedinci, kteří dokážou napsat naprosto sociopatické příspěvky a do veřejného prostoru hlásat hesla a nápady, za které by se nestyděl ani kdejaký diktátor a psychopat. 

Ukázkovým příkladem tohoto typu mozkového výkřiku je stoprocentně již téměř okřídlená idea novináře Tomáše Etzlera, kterou minulý týden sám zveřejnil na svém Twitteru – že neočkovaní neumírají příliš rychle. Snažil se tím údajně říct, že kdyby umírali rychleji, dalo by se je snáze přesvědčit k tomu, aby se dali očkovat. Ale běda, páne Etzler, kolik byste si těch mrtvých neočkovaných představoval, abyste byl spokojen?

500 denně? 1000 denně? 

Pozadu samozřejmě nezůstal ani pán rakouský starosta, který by neočkované nemocné rád poslal z nemocnice šupem domů. To je zcela evidentně úplně normální člověk s emocemi na správném místě, aspoň tedy podle našich médií a jejich skalních čtenářů, kteří s ním v komentářových sekcích nadšeně souhlasili. Ovšem neumím si představit, jak by se na sebe lékaři, kteří budou posílat nemocné pacienty z JIP domů, dívali každé ráno do zrcadla.

Já bych to nedokázala. 

Exministr Ludvík šlape panu Etzlerovi i rakouskému starostovi na paty – o zodpovědnosti i inteligentním uvažování by jistě mohl vést besedy a školení, aby poučil vidláky kolem sebe. Důchodcům by dokonce rád daroval vánoční dárek a poslal je na Vánoce na kyslík. Velice se touto výhružkou oháněl v médiích a snažil se důchodce vyděsit k smrti. Ti pak vyděšení z toho, že by je mohly čekat poslední Vánoce, stepují ve frontě u Tečky na Hlaváku. Míra hnusu takového myšlení se za mě vymyká jakýmkoli možným i nemožným měřítkům. 

Karel Kryl to tehdy před desítkami let napsal přesně – „vrah o morálce káže“. Tady nám o morálce, též káží lidé nemorální a jejich výroky jsou toho důkazem:

  • Hlupáky a nemorálními občany nás nazývají osoby, které hlásají, že byste měli umřít rychleji.  

  • O tom, jak bychom si měli pomáhat společnosti jako celku, káže člověk, který vzápětí bude propagovat rozdělování společnosti na dvě kategorie.  

Jsem pro to, aby si tato individua ujasnila v hlavince, co je a není morální a zodpovědné a co je a není inteligentní vyjádření a žádám je, aby se svými nenávistnými projevy zaletěli zpět do svých nehumánních úlů.  

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 votes, average: 4,79 out of 5)
Loading...