14.10.2021
Kategorie: Ekonomika

Vidlák a Bohemia Energy

Sdílejte článek:

VIDLÁK

Já byl s energiemi také u Bohemia energy. Když jsem přebíral dům po dědečkovi, měl to tak zavedené a já to převzal. Ceny byly víceméně standartní a neměl důvod nic měnit. Až do minulého týdne. to se ukázalo, jak to na té Bohemce mají zavedené a já přešel k Innogy, kde jsem ještě stihl podepsat smlouvu na tříletou fixaci elektřiny i plynu. Ale s tím, že k přepisu dojde až od prosince. 

 

Včera Bohemia Energy skončila. Miliardář vydělal, co se stane s jeho firmou, zaměstnanci i se zákazníky to ho už nezajímá, protože máme hentů neviditelnou ruku trhu a pojede si někam užívat vydělané miliardy. O jeho klienty se postará dodavatel poslední instance. Takže ani já se zatím nemusím bát, že by mi odstřihli elektroměr. 

Nicméně… podíval jsem se na stránky těch dodavatelů poslední instance a hned na mě vyskočila nová tisková zpráva, že se sice o zákazníky Bohemky postarají… ale za aktuální burzovní ceny. To aby sis člověče český moc nevyskakoval. Pro mě to bude obzvlášť zajímavé sledovat… chápu, že existují nějaká zákonná pravidla a že jsem měl přejít k Innogy až od prosince, ale teď když Bohemka zkrachovala… to bych mohl přejít hned ne? 

Innogy je pro mě zároveň i ten dodavatel poslední instance, takže jsem opravdu zvědavý, jestli se něco změní, nebo mi vysvětlí, že stejně nemohu přejít hned a že jim alespoň jednou budu muset zaplatit za plyn i elektřinu v nových fajných cenách. Tohle si opravdu užiju a budu vás pravidelně informovat. Moje apokalyptické svědomí mi říká, že pád Bohemia energy bude pro někoho slušná bonanza. 

Chování dodavatele poslední instance a jeho naordinování aktuální supervysoké ceny… to je hezké politické téma což? Bezmála milion klientů, kteří si teď přečtou, jak se k nim bude jejich nový dodavatel chovat… To je dost voličů ne? Máme tu jednu vládu na odchodu a druhou na příchodu. Tohle by hodně ukázalo, jak to s námi kdo myslí ne? Jeden si potřebuje upevnit moc a druhý potřebuje národu dokázat, že byl mnohem lepší hospodář než si voliči mysleli.  Devět set tisíc klientů…  Všichni si to v nejbližších dnech přečtou. 

Nestojí za to vystoupit v televizi, natočit nové Čau lidi, svolat tiskovku, nechat se napudrovat, nakadeřit a pak oznámit těmto potenicálním voličům, že dostanou energie za nějakou aktuálně průměrnou cenu? Kydy čtou na všech ministerstvech. Čtou je podle mě i všechny ty volební štáby, poradci i poraděnkové. Tož poraďte svým Rakušanům, Fialům, Jurečkům, Bartošům, Babišům i Okamurům, aby toto téma zvedli. 

Okamura může mít spoustu voličů, když teď zvedne povolební prdel a začne se rozčilovat před kamerami, že stará i nová vláda na normálni lidi sere a neřeší jejich situaci, protože chudáci teď budou platit příšerně drahou energii. 

Babiš může s klidnou tváří slíbit spoustě pražáků, kteří volili Fialu a teď koukají jak vyvoraná myš, že jejich oblíbení herci Marek Daniel a Pavel Liška normálně lhali až se jim od huby práší… ale dělali to za peníze a člověk se nějak živit musí… Babiš může těmto voličům ukázat, že není takový hajzl, jak si o něm myslí a může do roztrhání těla bránit jejich peněženky. 

Fiala a jeho pětiskvadra mají jedinečnou příležitost ukázat kupříkladu mně, že jsou to politici na svém místě, že myslí na lidi víc než na prebendy a ujmou se tohoto problému. Koneckonců spolu máme šanci dát Česko dohromady, tak by mohli začít tímhle. Jsou to mraky hlasů ve volbách. Málokdy máte jako politik šanci na tak jednoduchý a účinný direct marketing. 

Já si Vidlácky ohlídám, kdo se k tomu jak postavil. A rád tady napíšu, že Innogy se pochlapila a ke dni pádu Bohemia Energy jsem už jejich klient ne všemi výhodami co mám ve smlouvě. A samozřejmě s chutí napíšu, když to bude naopak a ukáže se, že jsou to dojiči obyčejného občana voliče, jak by se dalo čekat. 

Rád také pochválím klidně i Vítka Rakušana o kterém jsem včera napsal, že je krysa, když se tohoto problému chopí. 

To víte páni politici… jedny volby jsou za námi a brzy budou další. Mnohem dřív než si všichni myslíte. Je třeba na nich pracovat. Je třeba aby se ukázalo, co jste zač. A je třeba, abychom na vás viděli. A ještě více je třeba abyste viděli vy nás. Abyste viděli, že všechny komunikační kanály pod kontrolou nemáte. Je třeba tyto články sdílet a přeposílat, abyste se zase třásli z toho, jak si mezi sebou přeposíláme dezinformace a vy s tím nemůžete nic dělat a nepomůže vám ani speciální vysílání České televize. 

 

 

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 3,04 out of 5)
Loading...