7.10.2021
Kategorie: Historie

Stat založeny na lži a volebnim podvodu

Sdílejte článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

VETVICKAJeden stary chlop, kery ve štyryašedesati emigroval, ze srbskym pasem cestoval po světě a tym se zaslužil o založeni Česko-Slovenska prohlasil, že stat se spravuje těma prostředkama a idejema, na kerych byl založeny.

Cosik na tym musi byt, jinak by si ho poslanci teho statu nezvolili několik razy za prezidenta.

Tuž podivejme se fčil v době předvolebni, jak je na tym stat, jehož režim byl založeny na koncu roka 1989. Je to sice nepřijemne, ale musime konstatovat, že byl založeny na lži a podvodu.

Ta lež spočiva v tym, že jako zakladatele tohoto režimu su dodneška oslavovani stavkujici študenti a jejich předvoj, chlapci a děvčata ze spolčeni Charta 77, vedeneho našim nejvyššim osvicenym vladařem, budiž mu země lehka. V den vyroči počatku teho režimu je napsane “Boj študentu za svobodu”. A to je lež. Plati to možna o tych študakach z roku 1939, ale o padesat roku později o žaden boj nešlo.

Bojovali třeba Maďaři. Bojovali Polaci, keři hned po nahrazeni socialistu nacionalnich socialistama internacionalnima na jaře 1945 neodložili zbraně a neustali v boji, v kerem byly tisicovky mrtvych a pokračovali aji v rokach padesatych, šedesatych a sedumdesatych, než to cele dotahli do vitězneho konca v letě 1989. To byl boj.

U nas to nikdy boj nebyl. Všimněte si, že my mame kampaně a mame furt pocit, že boj v take kampani trva tyden. Maximalně dva. A pak když vyhrajem, vitězove se obejmu, zavřu nebo popravi nepřatele a raduju se. Když prohrajem, ideme se opit, nenavidime cizaky, keři nam prohru zpusobili, ti chytřejši s nima začnu dřiv nebo později kolaborovat, ti druzi, keři se vic zkompromitovali v předchozi kampani, vstupi do šede zony nazyvane někdy dysent, někdy exil a čekaju na dalši přiležitost, kera se dřive nebo později objevi.

Kampaň od mobilizace do odstupeni pohraniči v roce 1938 trvala tyden. Pražska kampaň v květnu 1945, kdy se obyvatelstvo hlavniho města pokusilo zabranit hodnym Němcum, aby odešli a zablokovali jim ustupove cesty do amerycke zony, trvala pět dnu. Vitězny unor alias unorovy puč trval šest dnu. Kampaň “vitajici” sovětska vojska, kera přišla na zakladě dohody mezi našu a jejich vladu z roku 1965, trvala přesně tyden, než se uneseni polityci vratili z Moskvy a lid pochopil, že kampaň skončila. No a kampaň chybně nazyvana jako “sametova revoluce” vyvrcholila tež po sedmi dňach kapitulaci bolševickeho vedeni a ukončena byla tři dny pote na tym place před pražsku Spartu, kde lid spolu se zbožňovanym pisničkařem zapěl song Havličku Havle.

Žadna revoluce, ani boj to nebyl. Byla to realizace planu suduhu Gorbačova a Reagana z roku 1987, kdy Mr. G prohlasil, že “demobilizuje pul milionu vojaku a nebude branit zemim středni Evropy, aby si samy zvolily svoju cestu“. Mr. R později potvrdil, že dohoda o převratach měla byt dokončena do prosinca 1989 a plněni dohod mělo byt ve stejnem terminu vyhodnocene na Maltě s jeho naslednikem starym Bušem. Doknočenim procesu měly byt tzv. svobodne volby v satelitnich zemich, tajak bylo puvodně dohodnute na Jaltě 1945, bo k temu tenkrat nějak nedošlo.

A tak se včas podařilo provest dohodnute změny v Polsku, Maďarsku, Německu a Bulharsku. Českoslovenšti bolševici se ale realizaci dohodnuteho planu branili, a tak byl provedeny urychlujici manevr zvany “mrtvy student”. Akce naplanovana sudruhama z Moskvy byla uspěšně provedena pomoci prvni česke fejkňůs, keru do Svobodne Evropy vypustil jeden naš trockista. Změny proběhly všude pod dohledem sovětske armady, enem v Rumunsku v te době žadna nebyla, rumunsky vudca se držel jak cyp a protože už hořelo splněni planu a do konca terminu zbyvaly dny, musel byt rozstřilany kalašnikovama aji ze svoju staru.

Tuž co? Ještě furt trvate na formulaci, že u nas to byl “boj studentu za svobodu”?

Ono se to zda jako davno zapomenuta věc, ale všimněte si, jak nam ju buch při každe přiležitosti připomina. To proto se to pořad opakuje a opakovat bude, dokud si tu blbu pravdu neřekneme na plnu hubu. Bo pokud v nadchazejicich bojach, kere su už na dosah ruky, si budeme zas myslet, že to kdosik zrobi za nas a boj bude trvat tajak hokejove mistrovstvi světa tyden, maximalně dva, pak dopadneme velice blbě…

(pokračovani bude v Brsku)

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 4,79 out of 5)
Loading...