9.8.2021
Kategorie: Politika, Volby 2021

Je to kampáááň

Sdílejte článek:

VIDLÁK

Jistě jste všichni zaznamenali Babišovo průhonické točení zmrzliny. “Lízejte, než to zakážou… “. Michprdi předtím namalovali na dlažbu kříže jako připomenutí obětí covidu a média si dala záležet patetickými články, aby poukázala na Babišovu netaktnost, když na takovém “posvátném” místě bude točit zmrzlinu. 

Nakonec to ale pro Andreje byla jen reklama zadarmo. Lidí plno, autogramy, rozdávání knihy, točení zmrzliny… Kříže nikoho nezajímaly, články neměly v diskusi patřičnou odezvu… Lukačevičovi se Šafrem a Rollem se to moc nepovedlo.

… a pak přišli na mítink odpůrci.

Ale nikoliv ti od Pirátů. Ani od ODS. Ani od Milionu chvilek. Ani jiní kafírníci. Žádný ojrohujer.

Přišli proticovidní hoši. Odpůrci opatření, odpůrci roušek a odpůrci očkování. Ti o kterých se u nás v diskusi tvrdilo, že jsou v pohodě. Že příznivci očkování jsou ti militanti, kteří odpůrce očkování budou držet někde v koncentráku. A hele… minimálně o víkendu to v Průhonicích bylo naopak. Přijeli odpůrci očkování, jezdili auty, troubili, rušili mítingy a jeden obzvláště mírumilovný odpůrce očkování premiéra zavajíčkoval.

Událost byla mediálně patřičně pokryta včetně toho jak se premiér “zbaběle” schovává v cukrárně. Došlo na těžkooděnce, několik lidí bylo zatčeno. A v médiích byla brzy rozmáznuta i identita vajíčkáře včetně jeho sympatií k Soukromníkům, což se v této chvíli rovná Trikolóře…

Dovolte mi pár vidláckých poznámek viděných přes televizi, novinky, Fórum a fejsbůk. Opět si nedělám žádný nárok na pravdivost či jednoznačnost. Popisuju to tak, jak jsem to zaznamenal. Je možné, že v diskusi vylezou najevo nové skutečnosti, které mě donutí své tvrzení přehodnotit. Ale teď bych to viděl následovně:

1. Jak vidno premiér má svoje příznivce a nemá jich málo. Andrej si dal záležet, aby se na jeho profilech objevila videjka z plného náměstí. Nevím jestli tam všichni lidi přišli kvůli němu, ale našlapáno tam bylo pěkně. Vzhledem k tomu že Průhonice nejsou Václavák, takže bych tomu plnému náměstí kvůli našemu oligarchovi věřil více než plnému prostoru pod koněm kvůli Mikuláškovi Minářů.

2. Pamatujete na ty fotky Paroubka, kterak po něm stékají ta vajíčka? Tentokrát nic. Žádné fotky, žádné filmečky kterak je Babiš naštvaný, osliznutý a jak jeho obličej vypadá blbě pod žloudky. Celkem blesková akce, ochranka zajišťuje prostor, žádné pěkné úderné snímky se zřejmě nepovedly, Andrejko bleskově zmizel ze scény, žádné nadávky, žádná pomsta. Vyřešili to těžkooděnci a naopak je k dispozici milion videí o tom, že si to ti odpůrci očkování zasloužili. Samozřejmě patřičně sestříhaných, aby to ty antirouškaře a antivaxery ukázalo v tom nejhorším světle, což se povedlo měrou vrchovatou.

3. Až bude někdo v diskusi psát o militantních příznivcích očkování a o mírumilovných odpůrcích očkování, tak už to nebude fungovat, protože v těch Průhonicích to bylo naopak. A já se vidlácky ptám našeho Vlastimila a ostatních, jestli s tímhle souhlasí a jestli si takhle představují boj proti covidovým opatřením? Jestli si myslí, že to pomůže, že to zrovna v našem národě zvedne někomu od Trikolóry nebo od Volného volební preference? Myslíte, že házení vajíček, troubení a rušení je výzva k diskusi? Že se tím něčeho docílí?

Přesně takhle to totiž vypadalo před poslední prezidentskou volbou. Zemanovi příznivci nechali Drahoše dělat si kampaň jak chtěl. Nikdo ho nerušil, nikdo po něm nic neházel, nikdo nemával trenýrkami, nikdo nepískal, nikdo netroubil, nikdo nerušil. Drahošovi příznivci naopak Zemana rušili, troubili, pískali, napadali… a nakonec z toho byla pro Zemana jenom dobrá neplacená reklama a Drahošovi ta militantnost prohrála volby. Protože spousta lidí, co Zemana neměli rádi, mu nakonec dali hlas, protože se zhrozili, co přichází v osobě Postrachu králíkáren.

Teď to bude dost podobné. Hodně lidí, kteří Babiše nemusí, mu dají hlas, protože negativní reklama je také reklama a volby začínají být  o Andrejovi a jenom o Andrejovi. Jesliže se Andrej stane středobodem nejen své propagandy, ale i propagandy všech ostatních, tak mu to prostě nemůže nevyjít.  Jestli to takhle jeho soupeři povedou dál, jsou v háji, protože program hlavně sesadit Babiše aniž by byla alternativa, to nefungovalo ani se starým Ještěrem z Hradu a  nebude to fungovat ani s miliardářským oligarchou.

4. Na Andrejově fejsbůku ani slovo o tom, co se v Průhonicích stalo. Jen poděkování příznivcům. Mára Prchal ví, že fňukání by nezabralo. To se dělá jindy a jinde.

5. Kde jsou ostatní? Kde je Bartoš či Fiala a jejich plná náměstí? Kde mají videjka s mraky lidí, co si jdou pro autogram a nanuky? Místo toho dává Fiala fotky o tom, kterak mluví někde s nějakým nýmandem vinařem, kterého nikdo nezná a předseda ODS moudře přikyvuje něčemu o čem nemá nikdo ani ánung.  Bartoš raději nevylejzá vůbec, protože jakmile něco veřejně řekli, přišli o procento na preferencích.

6. Kam zmizel Šlachta? Jako by měl svůj čas zjara a teď musí ustoupit dát prostor Andrejovi.  Ještě před měsícem bylo Šlachty všude plno, dostával jsem co týden do schránky jeho letáček a teď najednou nic. To mu došly prachy? Nebo mu přišly notičky, že Andreje teď nesmí nic zastínit?

Abych to nějak shrnul… dějí se očekávané věci… Andrej si objíždí republiku, má každou akci perfektně marketingově pokrytou, má lidi co se starají, aby na veřejnost nevyšla žádná ošklivá fotka s vajíčkem na čele.  Je celkem jasné, že do voleb objede všude všechno. Všude bude, všude se zastaví, se všemi promluví, každému dá knížku i s fotkou a autogramem. A při tom bude čelit militantním odpůrcům, proti kterým je ale nachystaný a ti mu zařídí zadarmo takovou reklamu, které by bez nich nedosáhl za žádné peníze na světě. Řekl bych, že se teď modlí, aby podobných chřipečkářů bylo všude dost a aby se to povedlo stejně dobře jako v těch Průhonicích.

Pokud mohu něco doporučit Volnému a ostatním, tak ať si umravní svoje bojůvky… Tihle horliví antikovidní vlastenci jim prohrají volby a naopak to pomůže právě Andrejovi. A to nemluvím o tom, jak začínají probleskovat zprávy od statistika Duška a dalších, že jsme na prahu kolektivní imunity… Bude konec září a Andrej bude vyhlašovat sejmutí okovů. V příštích šesti týdench budou antivaxeři obviňovat Andreje z koncentráku, házet vajíčka, pískat, bučet, dělat bordel a nakonec jim Babiš vypálí rybník poděkováním těm co se nechali naočkovat a ukončením opatření. Co to udělá s jeho a jejich preferencemi, to snad nemusím zdůrazňovat.

Byl to jen start kampaně. Jen start… ale dost předjímá výsledek.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 votes, average: 3,14 out of 5)
Loading...