8.8.2021
Kategorie: Společnost

Chystá se na nás nový virus. Japonští experti varují svět před lambdou

Sdílejte článek:

ROMAN BEDNÁR

Zatímco pozornost zdravotních úřadů v EU je aktuálně zaměřena ještě na Delta variantu, tak v jižní Americe se už údajně začala šířit ještě nebezpečnější varianta. Tou je Lambda.

Japonští virologové vypracovali jako první expertízu, ve které analyzovali Lambda variantu. Uvádějí v ní, že Lambda byla poprvé objevena v Peru v srpnu uplynulého roku.

Peruánské zdravotní úřady odhadují, že v současnosti jde na konto lambda až 80 procent Korona infikovaných obyvatel v Peru.

Japonští vědci publikovali svou odbornou studii teprve nedávno, a sice koncem července. V ní přišli k závěru, že Lambda by mohla být rezistentnější vůči antilátkám než jiné korona varianty.

Zároveň varují, že v takovém případě se to může projevit i tím způsobem, že značně oslabí ochranný účinek očkovacích látek jako AstraZeneca, Moderna, BionTech-Pfizer.

Japonci vidí velký problém i v tom, že Lambda mezitím již mutovala a existují až tři její mutace. To zas může velmi pravděpodobně mít za následek, že virus bude ještě více nakažlivý, jinak vyjádřeno, že bude ještě účinnější v přenosu infekce.

Japonským expertům protiřečí však zejména ti, kteří mají zájem na tom, aby se úspěšně prodávaly AstraZeneca, Moderna, BionTech-Pfizer.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...