3.8.2021
Kategorie: Politika

ČSSD má jasno: Zařízneme Vás!

Sdílejte článek:

TOMÁŠ FLAŠKA

FLASKATMístopředseda ČSSD Roman Onderka nám to sdělil věcně – po volbách daně porostou a je jedno, kdo bude vládnout. Ale zdůvodnil to jasně – může za to opozice.

Ve svém traktátu hned na začátku zmiňuje, že do rozvrácených státních financí hodili vidle ODS, ANO, SPD a komunisté schválením superhrubé mzdy. Vůbec se nezmiňuje o návrzích své kolegyně Maláčové, která si za svou rozhazovačnost už vysloužila přezdívku „Venezuela Maláčová“. Která to tu solí již několik let a která má na svědomí hodně desítek miliard sekyry státního rozpočtu každý rok. Superhrubá mzda tu funguje jen několik měsíců.

Naprosto pomíjí fakt, že ČSSD zde spoluvládne posledních osm let. Vzhledem k setrvačnosti ekonomiky zdědila hospodářský růst po předchozích pravicových vládách, který nevyužila ať už v čele vlády, nebo jako její sekundant, k šetření na horší časy, ale bohapustě vše projedla a s nástupem koronaviru se diví.

Veselé je, že opozice často ani neprosadí do programu schůze sněmovny projednání svých návrhů (o schválení ani nemluvě), ale pro pana Onderku je jasným strůjcem všech neúspěchů současné vlády.

Po osmi letech vládnutí ČSSD+ANO a ANO+ČSSD tu máme opravdu tak rozvrácené veřejné finance, že buď se zvýší daně, nebo nastoupí inflace. Oboje je špatně a pan Onderka to ví. Tak nás připravuje na zvýšení daní, samozřejmě jen pro bohaté, jak tvrdí. Jenže jedním dechem kritizuje zrušení superhrubé mzdy, na kterém vydělali všichni, ale dotklo se to především střední vrstvy, která si polepšila. Polepšili si ti, co pracují, co tvoří produkt této země. Ne ti, co z něj jen tyjou, jako pan Onderka. A přilepšení jim místopředseda ČSSD kritizuje. Přitom snad právě ČSSD by měla obhajovat ty, co se živí námezdnou prací. Nebo se mýlím? Tak nevím, jestli pan Onderka vůbec ví, o čem mluví.

V této souvislosti musím konstatovat, že i v ČSSD jsou ještě rozumní lidé. Když byl pan Onderka silou mocných dosazen do čela jihomoravské kandidátky pro podzimní volby, tak na protest 13 kandidátů z této kandidátky odešlo. Je vidět, že ti ještě zbytky rozumu a soudnosti mají.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 4,71 out of 5)
Loading...