14.7.2021
Kategorie: Historie

Sáhnout komunistickým zločincům na důchody je samozřejmě správné

Sdílejte článek:

JAN ZIEGLER

blogerzieNávrh šéfa lidovců Mariana Jurečky na snížení důchodů lidem, kteří se aktivně podíleli na komunistických zvěrstvech, vítám. Slovensko podobný zákon už schválilo a jediná jeho vada je, že měl přijít dřív.

Písničkář Vlasta Třešňák vzpomínal na to, že ještě v osmdesátých letech minulého století jej estébáci mučili při výsleších a mimo jiné jej pálili cigaretami po těle. Dá se předpokládat, že tito mučitelé ještě žijí a pobírají slušné důchody na rozdíl od jejich obětí. Kolega bloger Aleš Merta tak dal nepřímo najevo, že je to vlastně v pořádku, když brutální sadisti berou nezasloužené penze.

Komunistickým zločincům je třeba dát ochutnat jejich vlastní medicíny. Upřímný vlastenec armádní generál Ludvík Krejčí byl hlavním velitelem Československé armády v kritickém roce 1938, kdy v září důrazně naléhal na prezidenta Edvarda Beneše, aby nepřijímal Mnichovskou dohodu a armáda mohla bránit svoji zemi před německými agresory. Nacisté ho za okupace věznili v koncentračním táboře Terezín, a komunisté se panu generálovi za jeho službu vlasti odměnili tím, že mu v roce 1953 sebrali penzi, kterou válečnému hrdinovi vrátili v částečné výši teprve v roce 1969, tři roky před smrtí! Stejně si rudí počínali v případě mnoha svých odpůrců včetně hrdinů protinacistického odboje, kterým odebírali nebo krátili důchody.

Hloupé výkřiky blogera Merty nemá cenu ani komentovat. Cosi mele o tom, proč nezakazovat televizní a filmovou tvorbu z minulého režimu a proč neodstranit z čítanek komunistické autory jako Nezvala, Olbrachta nebo S. K Neumanna. To je vážně stupidní demagogie. O to přece nikdo rozumný neusiluje. Já sám mám rád básníka Vítězslav Nezvala a jeho tvorbu jako Manon Lescaut, Edison, Na břehu řeky Svratky a další. Pravda, opěvováním Stalina Nezval hodně ujel, ale zase si zaslouží ocenění za to, jak se nebojácně zastával svého nespravedlivě vězněného katolického kolegy Jana Zahradníčka před stranickými papaláši. Byli to právě komunisté, kteří vyřazovali nesprávné autory u učebnic jako například již zmíněného Jana Zahradníčka, zakazovali ideologicky nevhodné filmy atd. Inu, postoj páně Merty by se dal výstižně charakterizovat těmito dvěma příslovími. Podle sebe soudím Tebe a Zloděj křičí, chyťte zloděje.

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (28 votes, average: 2,32 out of 5)
Loading...