6.2.2015
Kategorie: Politika, Společnost

Česká televize má přeci určený úhel pohledu na základě doporučení EU!

Sdílejte článek:

LUBOMÍR VYLÍČIL 06|02|2015

Ve středu 4. února zasedlo vedení České televize spolu s  kompletní sestavou Rady ČT aby v dělné a soudružské atmosféře projednali zprávu o činnosti zahraničních zpravodajů za minulý rok.

[ad#hornisiroka]

Úvod proběhl v pohodě, jako vždy. Vedení ČT se pochválilo, jak dobře to vedou a jací jsou jejich zpravodajové v cizině objektivní kabrňáci. Rada to blahosklonně vzala na vědomí, i když údajně někteří členové cosi nezřetelně mumlali pod vousy. Poté přišly na pořad jednání připomínky rejpalů.  To je taková ta povinná úlitba „demokracii“, co se teď musí. Při ní se přečte pár kritických hlasů a ty se pak jednomyslně smetou ze stolu, jako neopodstatněné pomluvy zahořklých, nepřejících kverulantů, kterým není nic svaté.

Tentokrát ale neprobíhalo vše tak, jak má a jak se sluší. Ke kritice zpravodajství z Ukrajiny, kterou Rada obdržela od všelijakých podezřelých individuí a obskurních spolků, se tentokrát přidalo i několik hlasů z Rady.  No to tu ještě nebylo! Takováhle kudla do zad! Několik zjevně pomýlených jednotlivců z vlastních řad tu narušilo jednotu a klid na práci, a to zcela veřejně a na posvátné půdě.

cttajne

Takhle bezprecedentní vzpoura části posádky vytočila radního Michala Jankovce natolik, že si vůbec nebral servítky. A řekl to soudruhům po lopatě, s bolševickou, eh, co to povídám, s evropskou otevřeností.

Prohlásil: „Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení. Česká televize se na to nesmí dívat tak, jako kdyby byla součástí současného Ruska, které nikdy žádné humanistické tradice v evropském slova smyslu nemělo. To bychom museli vystoupit z Evropské unie,“ konec citátu.

A je jasno a vymalováno. Takovéto direktivy kdysi přicházely z Moskvy. Slova a hesla byla sice, pravda, maličko jiná, ale smysl byl stejný. Takže už zas držíme hubu a krok… Ó díky, veliký Michale Janovče, že jsi to natvrdo objasnil i poslednímu joudovi z Horní Lhoty, který snad dosud tápal.

[ad#velkadolni]

Co dodat? Inu, já bych moc chtěl tuhle Radu jednou vidět naživo. Mít je takhle před sebou, zeptal bych se jich: „Vážení, nepřipadáte si tak trochu jako vaši kolegové, z Československého Úřadu pro tisk a informace, ta někdy počátkem roku 1989? Nepřipadá vám, že se čím dál zoufaleji pokoušíte udržet neudržitelné?“

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 votes, average: 4,90 out of 5)
Loading...