7.6.2021
Kategorie: Multikulturní soužití

Islámská strana míří do švédského parlamentu, kampaň si dělá i v Turecku

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Politika je pro muslimy v Evropě hlavní cestou, jak získat zásadní vliv zemi a ovlivnit zákony tak, aby se více blížily právu šaría. Nejprve muslimové infiltrují tradiční strany buď přímo svými lidmi nebo někým, kdo je jakkoli na příslušnou islámskou obec napojen. Až je již země dostatečně islamizována, doje k vytvoření islámské strany, která se nejprve dostane na komunál, posléze do Parlamentu a s tím, jak roste počet muslimů v zemi, každé další volby sílí.

 

Islámská strana je tak zastoupena již v několika evropských parlamentech, i když zatím spíš okrajově. V Evropě už je islámská strana například v bulharském nebo holandském parlamentu, v nejbližších volbách by se měla dostat strana Islám i do belgického parlamentu a ve Švédsku, kde prozatím muslimové spíš strany infiltrovali, míří taková strana do voleb, které se chystají ve Švédsku příští rok.

Strana si je již zcela jista, že se do švédského parlamentu – Riksdagu dostane, přičemž už nyní rozjela kampaň u Turků, kteří jezdí na prázdniny do své domovské země…

[ad#article_et21]

Muslimská strana Nyans zahájila v Turecku volební kampaň, aby příští rok vstoupila do švédského parlamentu. Jedná se o aktivitu předsedy strany Mikaila Yüksela.

Členové politické strany Nyans vyvěsili několik plakátů v Yükselově rodném městě Kulu ve středním Turecku. Důvodem je, že mnoho Turků a Kurdů žijících ve Švédsku navštěvuje město během léta, kdy cestují domů, aby se setkali s rodinou a přáteli.

“S 23 000 hlasy můžeme vstoupit do parlamentu,” říká Mikail Yüksel.

Malmöští muslimové jsou hlavním voličským elektorátem této strany, přičemž Nyans doufá, že právě v tomto městě získá nejvíce hlasů. Strana doufá, že se dostane do Riksdagu tím, že v parlamentním volebním obvodu obce Malmö získá alespoň 12 procent hlasů, čímž obejde parlamentní hranici 4 procent. To by vyžadovalo asi 23 000 hlasů ve volebním obvodu.

Více než 50 000 lidí žijících ve Švédsku se narodilo v Turecku. Kromě toho mnoho Syřanů a Iráčanů cestuje přes Turecko, když cestují na dovolenou do svých domovských zemí. Na ty všechny kampaň strany, která velmi dobře ví, že má před sebou slibnou budoucnost, cílí…
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...